In Coachview kun je een opleiding plannen voor je docenten en je kunt deelnemers of eigen medewerkers inschrijven voor de betreffende opleiding. Belangrijk bij het inplannen van een docent of medewerker is de beschikbaarheid. Er zijn diverse programma's aanwezig waarin je de agenda bij kunt houden van de docenten en medewerkers.

In deze use case wordt de agenda ook bijgehouden in een externe agenda. Hoe kun je ervoor zorgen dat docenten en medewerkers niet dubbel of in de vakantie ingepland worden? Hiervoor maken we gebruik van webhooks en de rest API's.

Stappenplan:
1.De opleiding "Basis Workshop Herhaling" wordt elke maand gegeven door een van onze docenten. Deze opleiding wordt ook gevolgd door 4 van de eigen medewerkers. Bij het plannen willen we graag controleren in de externe agenda of zowel de docenten als medewerkers beschikbaar zijn.
2.Nadat de opleiding gepland is gaan we de docent plannen voor dag 1 op 01-03-2021. Zodra we de docent gepland hebben willen we graag controleren of hij/zij beschikbaar is in de externe agenda.
3.Met de webhooks sturen we direct een bericht (webhook) naar de externe agenda.
4.Op basis van deze webhook wordt gecontroleerd of de docent op 01-03-2021 andere afspraken in zijn/haar agenda heeft staan en of hij/zij dus beschikbaar is.
5.Wanneer de docent niet beschikbaar is, dan sturen wij met de niet beschikbaarheid API een niet beschikbaarheid naar Coachview voor de betreffende docent.
6.Degene die de opleiding ingepland heeft klikt vervolgens in de opleiding bij onderdelen op "Plan". Omdat er een niet-beschikbaarheid is voor de docent omdat hij/zij in de externe agenda een afspraak had staan, krijgen we in Coachview de melding dat deze docent niet ingepland kan worden, vanwege de niet beschikbaarheid.