Als softwareontwikkelaar die de Coachview API integreert, is het van cruciaal belang om bekend te zijn met verschillende statuscodes om de interactie met de API soepel te laten verlopen. Een van deze codes is 401, die aangeeft dat je geen toegang hebt. In dit artikel behandelen we de belangrijke aspecten van de statuscode 401.

Statuscode 401?
Statuscode 401, ook bekend als "401 Unauthorized", is een HTTP-responscode die aangeeft dat de toegang tot de aangevraagde bron is geweigerd vanwege het ontbreken van geldige authenticatiegegevens. Dit betekent dat de server de identiteit van de gebruiker die de aanvraag doet, niet heeft kunnen verifiëren of dat de verstrekte inloggegevens onjuist zijn. Het is alsof je probeert een beveiligde deur te openen zonder de juiste sleutel.

Wanneer treedt Statuscode 401 op in Coachview?
Wanneer je geen toegang krijgt en de foutmelding 401 ziet, kan dit door een paar verschillende dingen komen:

1. Ongeldig clientid en/of secret: Het is mogelijk dat het clientid (gebruikersnaam) en/of het secret (wachtwoord) niet klopt. Controleer of je de juiste gegevens hebt ingevoerd en probeer het opnieuw. Hier vind je meer informatie over het onderhouden van clients.
  2. Access token verlopen: Het access token (de sleutel) is verlopen. Vraag een nieuw access token aan en probeer het opnieuw. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een access token.
  3. Client is inactief: Het is mogelijk een cliënt (tijdelijk) op inactief te zetten. Ook dan krijg je een status 401 wanneer je probeert toegang te krijgen tot de API. Ga naar de onderhoudspagina van de clients en controleer de instellingen van de cliënt. Hier vind je meer informatie over het onderhouden van clients.