Als softwareontwikkelaar die de Coachview API integreert, is het van cruciaal belang om bekend te zijn met het datamodel van Coachview. Om je meer inzicht te geven in dit datamodel is een UML beschikbaar gemaakt.

UML & Datamodel:
UML:
UML staat voor Unified Modeling Language. Het is een gestandaardiseerde modelleertaal in de software-engineering die gebruikt wordt voor het specificeren, visualiseren, construeren en documenteren van de artefacten van softwaresystemen. UML helpt bij het in kaart brengen van de structuur en het ontwerp van systemen, inclusief het datamodel. Het biedt diverse soorten diagrammen voor verschillende doeleinden, zoals klassendiagrammen voor de structuur van de database of activiteitendiagrammen voor de workflowprocessen.

Het UML-Datamodel van Coachview:
Hieronder zie je een klein gedeelte van het UML-Datamodel van Coachview.
Onderaan dit artikel vind je als bijlage het .drawio-bestand met het UML-datamodel van Coachview of klik hier om deze te downloaden.
Dit bestand kan direct in draw.io worden geopend en aangepast.

Via deze link kun je het ook direct online bekijken.

Instructies voor het gebruiken van Draw.io
  1. Ga naar draw.io
  2. Kies voor 'Start' als je direct in de browser wilt werken
  3. Kies voor 'Downlaod' als je liever lokaal werkt en het programma wilt installeren
  4. Open het bestand Coachview API.drawio
  5. Je kunt nu het volledige UML-Datamodel van Coachview bekijken