Opleidingen plannen kan ook zonder deze grafische module. Echter, de planningsmodule maakt plannen wél een stuk overzichterlijker en sneller door de visuele weergave. Handig om de planningsmodule extra op een tweede scherm open te zetten. Zie snel de beschikbaarheid van docenten en locaties en wanneer opleidingen zijn gepland. Is er nog ruimte?

Waar vind je de planningsmodule?
Via menu-groep 'Plannen' (1) en menu-item 'Planningmodule' (2) open je de grafische weergave van jouw planning.
Eerste indruk:
Standaard opent de planningsmodule met het scherm die open stond toen je de planningsmodule afsloot. Verder vind je een dag, week- en maandview, een lijst en een tijdlijn en kun je nieuwe opleidingen stempelen en plannen.
Opties:
Door het instellen van opties bepaal jij welke informatie op het scherm getoond wordt. Wijzig je een van de opties? Dan wordt dit direct opgeslagen, er is dus geen opslaan-knop.

Informatie les (onderdeel):
Wil je meer informatie over de inhoud van het lesprogramma (= onderdeel) dan is een klik voldoende om deze te tonen. Het wijzigen van de code, naam, datum, tijden en het plannen van docenten en de locatie behoort dan ook tot de mogelijkheden.
Zoeken:
Met behulp van verschillende filters zoek je op een eenvoudige manier door de planning. Het handige daarbij is dat je de zoekcriteria ook kunt opslaan.
Meldingen:
Worden in een oranje balk boven in het scherm getoond. Let op: dit kunnen ook waarschuwingen zijn als je de planning van een onderdeel aanpast.

Welke opleidingen worden getoond?
Alleen de opleidingen met status 'Te starten', 'Definitief', 'Uitgevoerd' worden standaard getoond. Dit komt omdat het zoekcriterium 'Opleidingsstatus' standaard ingesteld staat als 'Lopend'. Dit is een samenvoeging van de hierboven vernoemde statussen. Wil je afgeronde of geannuleerde opleidingen zien? Dan moet je daarvoor dit zoekcriterium aanpassen. De afgeronde opleidingen worden licht oranje weergegeven, en de letters en cijfers worden niet zwart maar grijs afgebeeld.

Heb je aan de opleidingssoort waarmee je de opleiding hebt gestempeld een opleidingssoortcategorie toegevoegd? Dan moet de optie 'publicatie planningsmodule' bij deze opleidingssoortcategorie aangevinkt staan.

Wil je specifieke opleidingen nooit tonen?
Voeg dan aan de opleidingssoort een opleidingssoortcategorie toe, waarin je hebt aangegeven dat alle opleidingen gemaakt met deze opleidingssoort nooit getoond mogen worden.

Opleidingssoortcategorieën:
Meer weten over opleidingssoortcategorieën? Klik dan hier opleidingssoort: categorieën.

Exporteren naar CSV (MS-Excel):
De dag, week, maand en lijst overzichten kun je exporteren naar een CSV bestand.
Het CSV bestand kun je openen in MS-Excel. De kolommen voor deze lijst kun je niet zelf aanpassen.
Exporteren doe je met behulp van de pijl rechtsonder in het scherm
In de tijdlijn kun je een keuze maken tussen een overzicht voor opleidingen, docenten en/of locaties. Dit doe je door het vinkje uit te zetten.

Menubalk:
  1. Overzicht per dag.
  2. Overzicht per week.
  3. Overzicht per maand.
  4. Lijst: selecteer zelf een begin- en einddatum om de planning als lijst te tonen.
  5. Tijdlijn: zie in een weekoverzicht welke opleidingen, docenten en locaties gepland zijn. Zie ook welke docenten, locaties niet beschikbaar zijn of wanneer er vakantiedagen gepland zijn.
  6. Het optiescherm, zo bepaal je welke informatie getoond wordt en hoe deze getoond wordt.
  7. Stempel en plan een nieuwe opleiding
  8. Zoekcriteria: filter het aantal gegevens op je scherm en vindt snel de geplande opleiding / onderdeel, docent en of locatie.
  9. Open en toon de planningsmodule in een apart scherm. Handig als het planninsscherm gebruikt voor het zoeken naar geschikte datums en je het scherm met opleidingen allebei geopend wilt hebben.