Je kunt op verschillende manieren de antwoorden van een specifieke evaluatie bekijken. De status van de evaluatie moet staan op 'Open' of 'Afgerond'. Immers een evaluatie met status 'Concept' heeft nog geen vragen en er zijn nog geen ontvangers toevoegd. Wil je weten hoe je over verschillende evaluaties heen kunt analyseren? Klik dan hier.

Mogelijkheden:
Je kunt op drie verschillende manieren de antwoorden van een specifieke evaluatie bekijken:
  1. Antwoorden per ontvanger.
  2. Antwoorden van alle ontvangers per vraag.
  3. Geanonimiseerd rapport met alle antwoorden.
Open de evaluatie via:
  1. De opleiding en tab 'Evaluaties'. Klik op de naam van een evaluatie.
  2. Via menu-groep 'Communicatie' en menu-item 'Evaluatie'. Zoek met behulp van een of meerdere zoekcriteria jouw evaluatie.

1. Antwoorden per ontvanger:
Klik op de tab 'Ontvangers' in een geopende evaluatie.
Klik op de naam van de ontvanger. Let op: de evaluatie moet zijn ingevuld (kolom extern ingevuld en ingevuld staan op ja).
Klik op de tab 'Antwoorden' om het overzicht met alle vragen en antwoorden te openen.
Tip:
  1. Is de kolom 'Toelichting' niet zichtbaar? Voeg deze dan via het wieltje linksonder in de lijst toe.
  2. Deze lijst met antwoorden kun je voor een analyse exporteren naar MS-Excel via het pijltje linksonder de lijst.

2. 3. Antwoorden per vraag:
Klik op de tab 'Vragen'.
Klik op de naam van de vraag.
In tab 'Algemeen' wordt een grafische voorstelling van de resultaten van de vraag weergegeven en respons cijfers.
In tab 'Antwoorden' zie je per ontvanger het gegeven antwoord.

3. Rapport met alle antwoorden en toelichtingen (analyse rapport).
In tab 'Algemeen' van de evaluatie vind je onderaan de link om het rapport te openen.
Klik op deze link om direct een rapport op te starten met daarin de analyseresultaten van alle vragen van de geopende evaluatie, inclusief grafische weergave.

>Het rapport kun je delen met anderen via het URL-adres, ook met personen die geen toegang hebben tot Coachview.net. Elke keer als het rapport geopend wordt, wordt de actuele stand van de evaluatie getoond. Het URL-adres is ook beschibaar via een samenvoegcode en toe te voegen aan een documenttemplate.

Uitsluiten van antwoorden:
Het is mogelijk om antwoorden van specifieke ontvangers (deelnemers of docenten) uit te sluiten in je onderzoek, door de door de ontvanger op inactief te zetten. Dus stel een van je medewerkers of een ontvanger die niet present is geweest heeft de evaluatie ontvangen in ingevuld.  Dan kun je de antwoorden van deze ontvangers uitsluiten voor het evaluatierapport en de algemene  analyse. Dit doe je als volgt:
  1. Open de evaluatie en klik op de tab 'Ontvangers'.
  2. Klik op de naam van de ontvanger.
  3. Klik op de knop 'Bewerken'.
  4. Vink 'inactief' aan.
  5. Klik op 'Opslaan'.
Met behulp van bovenstaande stappen is het ook mogelijk om een ontvanger op voorhand uit te sluiten voor de evaluatie.

Let op:  De acties voor deze ontvanger worden wel verstuurd en de ontvanger kan de evaluatie invullen. Echter wordt bij de analyse/het rapport deze evaluatie niet meegenomen.