Coachview kent al lange tijd de mogelijkheid om een internetagenda te kunnen koppelen aan bijvoorbeeld de eigen algemene agenda of aan de agenda van een docent. Dit he\eft als grote voordeel dat de afspraken in deze agenda direct gekoppeld zitten aan de planning in Coachview. Wijzigingen worden automatisch doorgevoerd in de gekoppelde agenda. Voor deelnemers die bijvoorbeeld maar één opleiding volgen is deze mogelijkheid minder geschikt. Daarvoor heb je de mogelijkheid om een ICS bestand mee te sturen met de uitnodiging of bevestiging.

Verwerken ICS-bestand Outlook:
Onderstaande is getest in de Outlook 365 versie. Open de e-mail met het ICS-bestand.
Via het pijltje, of de rechter muistoets, in het ICS-bestand open je een snelmenu.

Klik op de optie 'Openen'.
Het is mogelijk dat volgende pop-up wordt getoond. Klik op 'Ja' als je door wilt gaan.
Bevat de opleiding meerdere onderdelen dan wordt de volgende pop-up geopend.
  1. De planning wordt in een aparte agenda geïmporteerd.
  2. De planning wordt in jouw eigen agenda geïmporteerd.
Bevat de opleiding maar één onderdeel dan wordt de volgende pop-up getoond.

Klik je op 'Ja'? Dan wordt de planning in  jouw eigen agenda geïmporteerd.

Is het importeren gelukt? Dan zie je in het agenda-item de code en de naam van de opleiding en de naam van het onderdeel.

Klik je op een agenda-item dan zie je het volgende:
  1. Status van de opleiding
  2. Datum en tijden van het geplande onderdeel.
  3. Code + naam van de opleiding, code + naam van het onderdeel, de status van de opleiding en de geplande docenten op het onderdeel.