Bepaalde opleidingen en certificeringen moeten periodiek herhaald worden om geldig te blijven. Een bekend voorbeeld is het BHV-certificaat. Alleen door jaarlijks een BHV-herhalingscursus te volgen, mag je jezelf BHV'er blijven noemen en als BHV-hulpverlener geregistreerd staan voor je werkgever.

In Coachview kun je een herhalingscyclus op twee manieren inrichten:
  1. Geldigheidsdatum.
  2. In te stellen herhalingsperiode.

Coachviews voorkeur gaat uit naar het gebruiken van de geldigheidsdatum. Dit betekent dat de wachtlijst niet gemonitoord en bij inschrijven gebruikt hoeft te worden en dat de uitnodigingen voor het herinneren automatisch door Coachview worden verstuurd. Mocht na de laatste herinnering niet zijn ingeschreven kun je een actie plaatsen dat er gebeld moet worden.

1. Geldigheidsdatum:
Je maakt gebruik van de in de opleidingssoort ingestelde geldigheidsdatum. De geldigheidsdatum vindt je terug in de opleidingsvraag van de deelnemer en kan op twee manieren berekend  worden:
  1. Als je de opleidingstatus eerst op 'Uitgevoerd' en dan op 'Afgerond' wordt gezet. Geldigheidsdatum is dan de einddatum opleiding.
  2. Direct op 'Afgerond' wordt gezet. Geldiheidsdatum is dan de datum van het verzetten van deze status.
Geldigheidsdatum ingesteld in de opleidingssoort.
Geldigheidsdatum zoals deze wordt weergegeven in de opleidingsvraag.
Lees ook de volgende artikelen:
  1. Werkproces hercertificeren: versturen herinneringen a.d.v. geldigheidsdatum. Via dit proces worden er automatisch herinneringen gestuiurd naar deelnemer/contactpersoon tot het moment dat ingeschreven wordt in een herhalingsopleiding.
  2. Berekenen geldigheidsdatum bij archiveren opleiding.

2. Herhalingsperiode:
Voor deelnemers die hebben voldaan aan presentie- en slagingsplicht wordt bij het afronden van de opleiding automatisch een opleidingsvraag gestempeld. De opleidingsvraag wordt gestempeld met behulp van de opleidingssoort die ingesteld staat als herhaling. Deze opleidingsvraag krijgt de status 'Wachtlijst'. De opleidingsvraag wordt voorzien van een start- en einddatum waarbinnen herhaald moet worden. Op deze data kun je als backoffice sturen.

Instellen herhaling:
In dit voorbeeld maak je gebruik van twee opleidingssoorten.
  1. De basis opleidingssoort: met deze opleidingssoort maak je de opleiding waarmee het leren voor de deelnemer start.
  2. De opleidingssoort voor herhaling: met deze opleidingssoort wordt de deelnemer op de wachtlijst geplaatst en maak je de opleiding voor de eerste en volgende herhalingslessen.
Opmerkingen:
  1. Deze opleidingssoorten hoeven niet gelijk aan elkaar te zijn.
  2. Het is natuurlijk niet noodzakelijk om van een herhalingsopleidingssoort gebruik te maken. Je kunt ook de basis opleidingssoort daarvoor gebruiker.
  3. De herhalingsopleidingssoort kan weer herhaald worden door de herhalingsopleidingssoort.
Stappen:
Maak eerst de opleidingssoort die je wilt gebruiken als herhaling.
Maak dan de opleidingssoort die je als basis wilt gebruiken.
In de opleidingssoort basis leg je het patroon vast voor de eerste herhaling. Open de opleidingssoort en klik op 'Bewerken' en scroll naar beneden.
Klik op het vergrootglas bij 'Herhaling' en selecteer de opleidingssoort (1) die herhaald moet worden.
Vul bij 'Start herhaling' (2) en 'Einde herhaling' (3) het aantal maanden in waarbinnen herhaald moet worden.
In de opleidingssoort herhaling leg je het patroon vast voor de volgende herhalingen. Open de opleidingssoort en klik op 'Bewerken' en scroll naar beneden.
Klik op het vergrootglas bij 'Herhaling' en selecteer de opleidingssoort (1) die herhaald moet worden.
Vul bij 'Start herhaling' (2) en 'Einde herhaling' (3) het aantal maanden in waarbinnen herhaald moet worden.
Het is verstandig om in de overzichtslijst met opleidingssoorten de volgende kolommen toe te voegen.
Weten hoe de start- en einddatum van de opleidingsvraag berekend wordt? Lees hier verder.

Let op:Het kan zijn dat je de invulvelden (tab 'Algemeen' van de opleidingssoort) niet ziet. De optie 'Opleidingssoort: herhaling gebruiken' staat dan niet aangevinkt. Optie gebruiken doe je als volgt:
  1. Klik in menu-groep 'Instellingen' op menu-item 'Applicatie'.
  2. Scroll naar beneden totdat je panel 'Algemeen' tegenkomt'.
  3. Vink de optie 'Opleidingssoort: herhaling gebruiken ' aan.
  4. Scroll naar boven en klik op 'Opslaan'.
De wachtlijst moet je zelf onderhouden via menu-groep 'Inschrijven' en menu-item 'Opleidingsvraag'. Wordt er ingeschreven via opleidingsportaal of website? Dan wordt de opleidingsvraag met status 'Wachtlijst' niet gebruikt en blijft dus staan. Je moet deze nu zelf afronden of laten vervallen.