Plan de opleiding via de onderdelen. De onderdelen kun je dus vertalen in 'het lesrooster'. Je bepaalt per onderdeel o.a. de datum, tijd van en tijd tot, de docent(en) en de locatie(s). Een aantal gegevens, zoals de tijden en de naam maar ook docenten en locaties, worden automatisch overgenomen uit de opleidingssoort. Mits daar zijn ingevuld natuurlijk.

Open de opleiding via menu-groep 'Plannen' (1) en menu-item 'Opleiding'(2).

Daarmee wordt het zoekscherm met lopende opleidingen geopend. Klik op de naam van de opleiding om deze te openen.
Ga naar tab 'Onderdelen'.
Kllik op de knop 'Plan'.

Laten we eens kijken welke gegevens aangepast en ingevuld kunnen worden.
Code en Naam:
Je kunt per onderdeel de code en de naam aanpassen. Let er wel op dat de code altijd uniek moet zijn.

Datum:
Een datum kun je op twee manieren invullend:
  1. Klik in het datumveld om een datum in te typen , de streepjes tussen de dag-maand-jaar hoef je niet te typen.
  2. Je kunt ook op de pijl klikken om de kalender te openen.
  1. Klik op de linkerpijl om de vorige maand te selecteren of klik op de rechterpijl om de volgende maand te selecteren.
  2. Klik op de maand om uit de lijst een andere maand te kiezen.
  3. Klik op het jaar om uit de lijst een ander jaar te kiezen.
  4. Selecteer een datum, de kalender wordt gesloten en de datum ingevuld.
  5. Selecteer de huidige datum.

Tijden:
Klik in de kolom om de tijd aan te passen. De : hoef je niet te typen. Wordt de tijd opgeslagen? Dan controleert Coachview direct of er planningsproblemen zijn.
Zijn de tijden al ingevuld bij de opleidingssoort dan worden ze automatisch overgenomen in de opleiding. Wijzigen kan natuurlijk altijd.
Tab je van het veld 'Tijd van' naar 'Tijd tot' en heb je in het onderdeel van de opleidingssoort 'Duur (in uren)' ingevuld? Dan wordt de 'Tijd tot' automatisch berekend.
Tab je van het veld 'Tijd van' naar 'Tijd tot' en heb je de 'Duur (in uren)' niet vastgelegd? Dan wordt de tijd die je hebt ingevuld herhaald in het veld 'Tijd tot'.
Let op: de 'Tijd van' mag niet later zijn dan de 'Tijd tot'!

Controle planning:
Als je de datum, de tijd van of tijd tot hebt ingevuld dan kun je op twee manieren de ingevulde waarde opslaan:
  1. Klik op het opslaan icoontje (floppy disk).
  2. Klik met je muis in een ander veld.

Coachview controleert direct of je geen planningsprobleem hebt veroorzaakt. Is dit het geval dan volgt een melding.

Info:Selecteer alle of een of meerdere onderdelen door deze aan te vinken.  Tenminste als je op de vraag 'Wilt u alle geselecteerde onderdelen aanpassen?' op 'Ja' klikt. Klik je op 'Nee' dan wordt alleen het onderdeel dat is veranderd aangepast.

Coachview controleert per onderdeel of er planningsproblemen zijn. Het is mogelijk om de controle uit te zetten, of uit te zetten voor bepaalde lesvormen (controle per onderdeel). Meer weten? Lees dan het artikel 'Plannen: dubbelboeking en controle op planningsconflicten'.