Het inrichten van de opleidingssoort is belangrijk om te bepalen voor welke cursus toegang verleend moet worden in jouw e-learningsysteem. In het soortonderdeel bepaal je dat de lesvorm geschikt is voor e-learnings, leg je jouw e-learningsysteem vast en bepaal je de code voor de e-learningcursus.

Dit artikel geldt voor de volgende e-learningsystemen:
  1. Moodle.
  2. Moodle Workplace.
  3. Ilias.
  4. aNewSpring.
  5. Generieke koppeling.

Zo doe je dat:
  1. Open de opleidingssoort en klik op tab 'Onderdelen'.
  2. Klik op de knop 'Nieuw'.
  3. Vul de volgende gegevens in:
  1. Vul de code (moet uniek zijn) en de naam in. Deze zijn verplicht.
  2. Selecteer optie 'E-learning'.
  3. Selecteer de gewenste ELO omgeving.
  4. Vul het cursus-id van de ELO cursus in.

Je kunt aan één soortonderdeel één cursus koppelen. Wil je toegang geven tot een anderer cursus? Dan kan dit met behulp van een nieuw soortonderdeel.

Werkproces:
Met behulp van actietemplates zorg je ervoor dat:
  1. Een deelnemer, ingeschreven in de opleiding met minimaal één e-learning onderdeel, als cursist in jouw e-learningstysteem wordt aangemeld en toegang krijgt tot deze cursus. Coachview stempelt de actie en voert deze ook automatisch uit. Hoe je dit doet lees je hier.
  2. Een deelnemer die uit de opleiding of het e-learning onderdeel wordt uitgeschreven geen toegang meer krijgt tot de cursus. Hoe je dat doet lees je hier en hier.

Heb je in jouw ELO geen unieke cursussen, per groep (opleiding) maak je een nieuwe cursus aan. Dan kun je de code van de cursus niet vastleggen in het soortonderdeel. Stempel je de opleiding? Open dan het onderdeel en vul daar de unieke code voor de cursus in.