Met behulp van een actie template zorg je ervoor dat een deelnemer die uit de opleiding of het e-learning onderdeel van Coachview wordt uitgeschreven, geen toegang meer krijgt tot de cursus in jouw e-learningsysteem. Coachview maakt en voert de actie automatisch uit. Daarvoor moet de module 'Automatische workflow' aan je toegewezen zijn.
Dit artikel geldt voor de volgende e-learningsystemen:
  1. Moodle.
  2. Moodle Workplace.
  3. ILias.
  4. aNewSpring.
  5. Generieke koppeling.

Actietemplate inrichten:
  1. Klik in menu-groep ‘Werkproces’.
  2. Op het plusteken bij menu-item 'Actie-template'.
Open de lijst met voorbeelden bij 'Template uit bibliotheek'.

Selecteer voorbeel 'E-learning uitschrijven van deelnemer...'.
De volgende gegevens kun je aanpassen in panel ‘Algemeen’.
  1. De naam van deze actietemplate, de naam wordt tevens de naam van de actie. De samenvoegcodes zorgen ervoor dat de naam van de deelnemer en de opleiding in de naam van de actie automatisch worden toegevoegd.
  2. De uitvoering staat nu nog op handmatig. Selecteer ‘Automatisch (op startdatum/tijd)’ als je deze wilt automatiseren.
  3. Voeg eventueel een of meerdere categorieën toe. Ga je deze actietemplate later toevoegen aan een of meerdere opleidingssoortonderdelen? Dan kun je deze makkelijke terugvinden.
  4. Pas de datagroep niet aan.

De volgende gegevens kun je aanpassen in panel ‘Timing’.
  1. Voor de moment- en verloopdatum staat standaard 0 werkdagen na aanmaak(datum actie) ingevuld. Na uitschrijven deelnemer wordt de actie dezelfde dag uitgevoerd. Je kunt het aantal werkdagen verhogen of kiezen voor minuten/uren/weken/maanden. Je kunt het uitvoeren van de actie ook koppelen aan de datum van het onderdeel. Klik daarvoor op het pijltje bij ‘na’. Je hebt dan de mogelijkheid om te kiezen tussen ‘na’ en ‘voor’. Klik op het pijltje bij ‘Optreden gebeurtenis’. Je kunt hier kiezen voor ‘Optreden gebeurtenis’ of ‘Onderdeel’.
  2. De tijd is niet ingevuld. Vul bijvoorbeeld '17:00' in als je wilt dat de actie om 17:00 uur wordt uitgevoerd. Vul je geen tijd in dat wordt de actie binnen een aantal minuten uitgevoerd, tenminste als je gekozen hebt voor ‘Optreden gebeuirtenis’. Kies je voor datum ‘Onderdeel’? Dan wordt de actie in de nacht uitgevoerd.

Ben je klaar? Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om de actietemplate op te slaan.

Activeren:
Het koppelen van de actietemplate aan een of meerdere opleidingssoortonderdelen kun je niet doen via de actietemplate. Dit doe je via:
  1. De opleidingssoort -> tab ‘Onderdelen’. Open het onderdeel met lesvorm 'E-learning' en ga naar de tab ‘Actietemplates. Klik op 'Toevooegen', selecteer de actietemplate en klik 'Toevoegen'. Er wordt een pop-upscherm geopend om de acties met terugwerkende kracht te stempelen bij onderdelen in het verleden en/of toekomst.
  2. Klik in menu-groep 'Werkopproces' op de drie puntjes bij menu-item 'Opleidingssoort. Klik op menu-item 'Soortonderdeel'. Zoek alle soortonderdelen met lesvorm 'E-Learning'. Open het eerste onderdeel en voeg de actietemplate toe zoals beschreven bij 1. Ga naar het volgende onderdeel en herhaal deze handelingen.