Een opleidingssoort kan alleen gebruikt worden voor het stempelen van bijvoorbeeld een opleiding, aanvraag of opleidingsvraag als deze de status 'definitief' heeft.

Activeren:
Maak je een nieuwe opleidingssoort en voeg je er nog geen onderdeel aan toe? Dan krijgt de opleidingssoort de status 'concept' en is deze nog niet inzetbaar.

Voeg je een onderdeel toe dan wordt de status automatisch op 'definitief' gezet en kun je de opleidingssoort gaan gebruiken.

Het verzetten van de status kun je ook zelf doen. Dat kan handig zijn als je al onderdelen hebt toegevoegd maar je niet wilt dat jouw collega's opleidingen of aanvragen met de opleidingssoort stempelen. De prijzen zijn bijvoorbeeld nog niet correct of het werkproces moet nog getest worden.

Via menu-groep 'Werkproces' en menu-item 'Opleidingssoort' open je de lijst.

1. Open de opleidingssoort en klik op de tab 'Algemeen'.
  2. Klik op de knop 'Bewerken'.
  3. Kies een status.
  4. Klik op de knop 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug'.

Deactiveren:

Wil je de opleidingssoort in de toekomst niet meer gebruiken? Zet deze dan op incactief. Dit doe je door de opleidingssoort te openen. In tab 'Algemeen' klik je dan op de knop 'Bewerken'. Vink de optie 'inactief' aan en klik op 'Opslaan'.