In dit document staat een stappenplan hoe je zelf de meldingen in Coachview op kunt lossen. Heb je na het lezen van dit document nog niet de oplossing gevonden, dien dan een ticket bij ons in.

Welke stappen kan ik doorlopen om de melding op te lossen?
Wanneer je naar de meldingen kijkt die AFAS geeft dan zit daar een logica in. Hieronder de stappen die je daarvoor kunt doorlopen aan de hand van een voorbeeld.

Stel ik krijg de melding:
Exception UpdateConnector "FiEntries": (AntaObject) The foreignkey does not exist in the database. FieldID=Rekeningnummer, Foreignkeyid=KnAnt1
Hoe lees ik de melding en hoe los ik deze op?
In de melding staat "The foreignkey does not exist in the database". Dat betekent dat er vanuit Coachview een waarde meegegeven wordt van een veld wat nog niet bestaat in AFAS.

Welke stappen kan ik doorlopen om de melding op te lossen?
Welk onderdeel is het?I
n de melding staat UpdateConnector met daarachter de connector. We hebben daar onderstaande mogelijke connectoren.
  • FiEntries. Dat zijn de financiële boekingen.
  • PtProject. Dat zijn de projecten.

Welk veld is het?
In de melding staat "FieldID". Achter dat veld staat de naam van het veld waar de melding over gaat. In ons voorbeeld "Rekeningnummer".

Welke waarde is meegegeven naar AFAS?
In Coachview wordt met een actie de factuur aangeboden als boeking naar AFAS. Wanneer je de betreffende factuur opent en je gaat naar tabblad "Uitvoeringen" dan staat daar een xml-bestand. In dit xml-bestand zie je alle velden die aangeboden worden. Een van die velden is AcNr. Dat is het veld voor het rekeningnummer. Het rekeningnummer is een veld wat meerdere keren voor kan komen. Kijk ik in mijn voorbeeld dan zie ik twee "delen" in het xml-bestand.
  1.  <VaAs>1</VaAs><AcNr>83000</AcNr>
  2. <VaAs>2</VaAs><AcNr>00123</AcNr>
  3. <VaAs>3</VaAs><AcNr>10101</AcNr>
De tag <VaAs> geeft aan of het een grootboekrekening, debiteur of crediteur is. Hieronder vind je de informatie uit het XSD-bestand van AFAS.
De reden van de melding is dus:
  1. Grootboekrekening 83000 is niet bekend in AFAS of
  2. Debiteur 00123 is niet bekend in AFAS of
  3. Crediteur 10101 is niet bekend in AFAS.