Met behulp van een CSV-importbestand maak je in één keer meerdere opleidingen aan in Coachview. Door middel van slimme logica kun je een of meerdere onderdelen voorzien van een datum, tijden, docent(en) en locatie(s). Het CSV-importbestand wordt met behulp van een speciale taak ingelezen.

Let op: het inrichten van de speciale taak kun je niet zelf doen. Neem daarvoor contact op met onze support afdeling (support@coachview.net). Voor het importeren worden maandelijkse kosten in rekening gebracht.

Belangrijke voorwaarden:
Het bestand dat je samenstelt is een XLSX bestand, een MS-Excel spreadsheet bestand. Voordat je dit bestand kunt importeren moet het geconverteerd worden naar een CSV (tekst) bestand.
In het tekstbestand moeten de gegevens gescheiden zijn met een puntkomma (;).
Op de eerste regel worden de kolomkoppen geplaatst, gescheiden met een puntkomma (;).
Vanaf regel twee worden de te importeren gegevens geplaatst, gescheiden met een puntkomma (;).
Er mogen geen wijzigingen in de kolommen aangebracht worden.
  1. De kolomnamen mogen niet hernoemd worden.
  2. De kolommen mogen niet anders gesorteerd worden.
  3. Er mogen geen kolommen verwijderd of verborgen worden.
Er kunnen niet meer dan 1000 regels geïmporteerd worden. Heb je meer opleidingen, splits dan het bestand in meerdere delen.
Het is niet mogelijk nieuwe onderdelen die niet voorkomen in de opleidingssoort aan te maken.
Validatie ingevulde gegevens: voordat het importen gestart wordt, wordt gecontroleerd op het bestaan van alle opleidingssoorten, personen (gekozen als contactpersoon), docenten en locaties. Dit moet 100% kloppen, anders worden er geen gegevens geïmporteerd.
Zorg ervoor dat bij het exporteren van gegevens uit Coachview het databaseveld PublicID meegenomen wordt als kolom. Controleer via menu 'Service center' en menu-item 'Opties' in panel 'Algemeen' of de parameter 'ExporteerDatabasePublicID' is aangevinkt.

Best practice:
  1. Test jouw te importeren bestand eerst in jouw trainingsomgeving van Coachview. Een import kan niet worden teruggedraaid. Eenmaal geïmporteerde gegevens kunnen niet zomaar worden verwijderd. (https://training.coachview.net/)
  2. Wil je een groot bestand importeren? Doe dit dan later op de dag. Voorkeur is na 20:00 uur.