Na het activeren van de koppeling via het Service center heb je de mogelijkheid om OneDrive Clouddocumenten te koppelen aan dossiers met een documenten tabblad. Binnen Coachview geef je aan welk document je wilt koppelen en daarmee onthoudt Coachview de link in het documenten dossier. Een Clouddocument wordt niet opgeslagen op de Coachview server maar op jouw eigen server. Er is geen beperking in het uploaden van bepaalde extensies.

Let op: de koppeling is in open bèta. Dit betekent dat nog niet alle functionaliteiten toepasbaar zijn en we niet kunnen garanderen of het technisch goed werkt. Neem eerst contact met ons op voordat je de koppeling activeert.

Document uploaden vanuit OneDrive:
Het is mogelijk om op alle dossiers met een documenten tabblad clouddocumenten toe te voegen. Als voorbeeld gebruiken we het koppelen van een clouddocument in een opleidingssoort. We gaan het volgende document koppelen.

Open de opleidingssoort, ga naar de tab 'Documenten' en klik op de knop 'Upload'.

Het volgende scherm wordt geopend.
Klik op 'Link naar een bestand uit uw cloudomgeving'. Als je voldoende rechten hebt wordt een pop-up scherm geopend met jouw OneDrive mappen (1) en bestanden (2).
Selecteer een of meerdere bestanden (1) en klik op 'Openen' (2).
Zijn de rechten in OneDrive ingesteld op publiekelijk toegankelijk? Dan zie je de naam van het document verschijnen in 'Extern document'.
Klik op 'Opslaan' en het document wordt toegevoegd aan de opleidingssoort, met als type 'Cloud' (1).

Document bekijken en bewerken:
Ga naar de tab 'Documenten' en klik op de naam van het (cloud)document. Informatie over het document wordt getoond.
  1. Klik op de naam en het document wordt in OneDrive, via bijvoorbeeld een Microsoft Office applicatie, geopend.
  2. Klik op 'Bewerken' om de naam en omschrijving aan te passen en eventueel het document op inactief te zetten. Je kunt de koppeling nu ook verwijderen.