Ervaren Expert

Wat gebeurt er?
Meldt een persoon zich aan en schrijf je deze in op een Coachview opleiding met een e-learning onderdeel, dan treedt het volgende automatische proces in werking:
  1. Is de deelnemer nog niet bekend in Ilias, dan wordt deze aangemaakt (aangemeld) in de Ilias omgeving.
  2. De deelnemer ontvangt vanuit Coachview een e-mail met inlognaam, wachtwoord en url naar jouw Ilias omgeving via een ingestelde document template.
  3. De deelnemer krijgt automatisch toegang tot de corresponderende cursus in Ilias.
  4. Is de cursus afgerond dan wordt het resultaat teruggestuurd naar Coachview, en wordt de presentie en slaging geregistreerd.
  5. Schrijf je de deelnemer uit de opleiding, dan zorgt een automatisch proces ervoor dat de deelnemer geen toegang meer heeft tot de cursus in Ilias. Let op: de deelnemer wordt daarbij niet verwijderd of gedeactiveerd in Ilias! Wil je een deelnemer verwijderen, dan moet je dit zelf via Ilias doen.

Wat is er nodig?
  1. Ilias versie: Versie 5.1
  2. Resultaten: *wordt aan gewerkt*
  3. Ondersteuning: bij vragen kun je contact opnemen met onze supportafdeling 088-4488555, support@coachview.net of bij jouw Ilias leverancier.

Hoe?
Onderaan deze pagina staat wat er allemaal ingesteld moet worden, doorloop stap voor stap alle instructies. We starten hieronder met uitleggen welke gegevens van het persoonsdossier uit Coachview ingevuld wordt in Ilias. Een aantal velden zijn in te stellen via het Service Center. Maak je in Coachview gebruik van diakrieten, letters met schriftteken dat boven, onder of door een letter gezet wordt ter aanduiding van de uitspraak? Dan worden deze door Ilias in de gebruikersnaam niet geaccepteerd. Dit geldt ook als je per ongeluk een spatie in de voor- of achternaam hebt toegevoegd. Coachview zorgt er automatisch voor dat deze er uitgefilterd worden.

Persoonsgegeven in Coachview
Ilias
VoornaamFirstname
Achternaam (let op, tussenvoegsels worden niet meegenomen omdat Ilias hier geen veld voor heeft)
Lastname
TitelTitle
GeslachtGender
AdresStreet
PostcodeZipcode
PlaatsCity
LandCountry
GeboortedatumBirthday
Telefoonnummer Prive / Mobiel / Direct(respectievelijk) PhoneHome / PhoneMobile / PhoneOffice
FaxFax
EmailadresEmail
(In)actiefActive
ExternId of PersonId

Let op: Als er al gebruikers in Ilias aanwezig zijn is het belangrijk dat zij daar dezelfde ID waarde hebben als in Coachview. Dit omdat beide systemen dan met 1 ID over dezelfde persoon kunnen 'communiceren', anders ontstaat miscommunicatie en zal er bijvoorbeeld een 2e persoon aangemaakt worden met dezelfde waarden.
Matriculation

Stappen

Richt je de koppeling later in terwijl je al live bent met Coachview, dan adviseren wij de koppeling allereerst te testen in de trainingsomgeving van Coachview (https://training.coachview.net). Overweeg zelf of je ook een testomgeving van Ilias wilt gebruiken. Neem eventueel contact op met jouw Ilias partner.
Optioneel:
Maak in Coachview een testgebruiker aan (of gebruik een bestaande persoon uit Coachview), vul de hierboven genoemde persoonsvelden in. Gebruik een e-mailadres waar jij toegang tot hebt, zodat je de e-mail met inlognaam, wachtwoord en url kunt openen. Je kunt dan controleren of deze e-mail correct in jouw huisstijl wordt weergegeven, en je kunt controleren of je kunt inloggen en de cursus in Ilias kunt opstarten.

Richt een document template in om de aanmeldgegevens via e-mail vanuit Coachview te versturen.
Richt twee actie templates in:
  1. Voor het aanmelden en toegang geven tot een cursus in Ilias.
  2. Om de toegang tot de cursus in Ilias op te heffen.
Richt een opleidingssoort in Coachview in.Het inrichten van Ilias.

Neem hiervoor contact op met jouw Ilias partner.
In Coachview via het service center de koppeling inrichten en activeren.
Het terugsturen van resultaten naar Coachview.

*IS NOG NIET GETEST!*

De meest voorkomende meldingen.

Helaas zijn er op dit moment nog geen veelvoorkomende meldingen bekend.