Wat is er nieuw in deze versie?

Terwijl velen van ons genieten van een zonovergoten terrasje, wellicht in den vreemde, zijn wij druk bezig geweest om Coachview en de Apps nog verder te verbeteren. Versie 87 zit boordevol verfrissende aanpassingen en een veelvoud aan opgeloste weeffoutjes. Dus lees snel verder en ontdek deze verbeteringen die jouw dagelijks proces nog beter kunnen ondersteunen. We kijken uit naar jouw feedback.

Release datums: donderdag 1 augustus in training en woensdag 14 augustus live.
UITBREIDINGEN EN VERBETERINGEN OP BESTAANDE FUNCTIONALITEITEN:
1.
Je weet wellicht dat vrije velden van een bedrijf en persoon direct zichtbaar zijn in tabblad 'Algemeen'. Efficiënt, je ziet in één oogopslag extra toegevoegde informatie zonder telkens van tab te moeten wisselen. Ook de aanvraag heeft nu deze mogelijkheid gekregen. Da's handig want in de vrije velden staan vaak gegevens die van belang zijn bij het factureren.
2.In diverse lijsten kun je zoeken op periode zoals 'dit jaar', 'vorig kwartaal', 'volgende maand', 'tot en met vandaag' enzovoort. Zo ook zoeken op 'vanaf vandaag', praktisch als je gebruik maakt van favorieten. Nieuw toegevoegd zijn de mogelijkheden om te zoeken op 'morgen' en 'vanaf morgen'.
Kijk hier voor meer informatie over het instellen van favorieten.
3.Het zoeken op periode is nu ook mogelijk gemaakt in de lijst met acties. Zoek nu met behulp van een bepaalde periode op start- en/of einddatum.
4.Edu-Dex:
  1. Het is vanaf deze versie mogelijk om zowel fysieke als online cursussen te stempelen en plannen met behulp van één opleidingssoort in plaats van twee. Is de lesvoor voor alle onderdelen van de opleiding hetzelfde, zoals 'klassikaal', 'e-learning' of 'virtual classroom', dan wordt de lesvorm gebruikt. Is dit niet het geval? Dan kun je de lesvorm ook vastleggen in een vrij veld bij de opleiding.
  2. In de koppeling wordt gebruik gemaakt van een aantal opleidingssoortcategorieën om opleidingssoorten wel of niet (EDU-DEX) of op een bepaalde manier (EDU-DEX/STAP, Direct start en FullyOnline) mee te sturen en te tonen op Edu-Dex en de afnemende portalen. Je stelt dit in, in de integratie instelling in Coachview. Bepaal welke opleidingssoorten wel worden doorgestuurd en welke niet, welke in STAP te zien zullen zijn en welke als 'Fully Online'. Deze opties zijn te vinden in panel 'Algemeen'.
  3. Stuur nu meerdere media elementen, zoals afbeeldingen of PDF bestanden, door naar Edu-Dex. Dit wordt geregeld door deze vast te leggen in een of meerdere vrije velden bij de opleidingssoort.
5.Bij het voor het eerst aanmaken of bij het wijzigen van het wachtwoord in het Engels is het niet voor iedereen duidelijk wat nu de vereisten zijn, in het bijzonder voor wat betreft de speciale tekens. In het inlogscherm stond dit vermeld als 'character + number'. Dit is vertaald naar 'special character + number', hetzelfde dus als in de Nederlandse vertaling.
6.Op mobiele apparaten, zoals telefoons, zijn een aantal verbeterpunten in de evaluatie lay-out doorgevoerd. Lange teksten, in knoppen bijvoorbeeld, worden nu goed uitgelijnd.
7.Door de laatste 10 cijfers van iedere Nederlandse IBAN niet meer centraal uit te geven en de elfproef af te schaffen, sluit Nederland volledig aan op de internationale standaard voor IBAN. De 'Elf-proef' is verwijderd uit de IBAN check in het debiteurendossier.
API's:
1.Kijk hier voor meer informatie over de aanpassingen aan onze API's in deze versie.
OPGELOSTE WEEFFFOUTJES:
  • Bij het verwijderen van een document aangemaakt met behulp van een mailing, wat overigens niet mogelijk is, verschijnt nu een duidelijke melding.
  • Bepalen van de kolommen in de lijst met 'Resultaattype relatief' is weer mogelijk.
  • Planningsmodule: de scrolbalk is weer terug in de lijstoverzicht. Je hebt nu dus weer de mogelijkheid om alle gevonden opleidingen in beeld te krijgen.
  • DocentApp: het niet kunnen bewaren van een nieuwe niet-beschikbaarheid op een iPhone is opgelost.
  • Verzamelfactuur: het selecteren van meerdere aanvragen loopt niet meer vast. Let op: het is niet mogelijk om meer dan 25 aanvragen te selecteren.
  • Webaanvraag: de datum voor een vrij veld met type 'Datum' wordt in het juiste formaat (dd-mm-jjjj) verwerkt.
  • 2Stapsverificatie (MFA) wordt uitgeschakeld als dit voor een specifieke gebruiker wordt uitgezet. Meer weten over MFA? Klik dan hier.
  • In een aantal panels op jouw personal dashboard werd de kostenplaats onterecht getoond. Nu alleen zichtbaar op een factuur-panel. Meer weten over het instellen van jouw personal dashboard? Klik dan hier.
  • Is er geen bankrekeningnummer ingesteld maar wel een IBAN nummer in het debiteurendossier, dan wordt het IBAN nummer nu ook doorgestuurd naar Exact Online.
  • Zoekfilter bij de lijst met webaanvragen gaf de label 'Contactpersoon opleidingssoort'. Dit is gecorrigeerd naar 'Contactpersoon'.
  • Probeer jij een reden vrijstelling te verwijderen die al is gebruikt? Dan krijg je nu een duidelijk foutmelding in plaats van een time-out melding.
  • In de lijst met opleidingsvragen wordt de naam van de opleidingsvraag en de volledige naam van de persoon in kolom 'Opleidingsvraag' nu op een juiste manier getoond.
  • DocentApp: niet-beschikbaarheid wordt in het dashboard juist weergegeven als dit geldt voor een langere periode (over maanden heen).
  • Bij het handmatig factureren kun je de factuurdatum wijzigen. In de datumpicker zijn alle datums nu zichtbaar en te selecteren.
  • Het versturen van een eConnect factuur is weer mogelijk met een factuurregel met eenheid 'Deelnemer'. Meer weten over de integratie eConnect? Klik dan hier.
  • In het centrale zoekvenster kun je nu ook zoeken naar personen op e-mailadres met een cijfer. Meer weten over het snel zoeken met behulp van het centrale zoekvenster? Klik dan hier.