In stap 1 en 2 heb je gelezen hoe je datums en tijden toevoegd en docenten inplant. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een of meeredere locaties inplant.

Plan een of meerdere locaties:
Start als volgt:
  1. Open de opleiding via menu-groep 'Inschrijven' en menu-item 'Opleiding'.
  2. Klik op de naam van de opleiding in het zoekscherm om deze te openen.
  3. Ga naar de tab 'Onderdelen'.
  4. Klik op de knop 'Plan'.
Het volgende scenario kan voorkomen.
  1. Selecteer een locatie, je hebt een keuze uit alle locaties.
  2. Staat er een rol? Dan kun je alleen locaties selecteren die voldoen aan deze rol.
Selecteer een locatie methode 1:
Klik in het veld en begin met typen van de naam. Als Coachview een locatie gevonden heeft, wordt dit getoond in het snelmenu. Selecteer de locatie.

Let op: staat er een locatierol ingevuld? Dan worden alleen die locaties in het snelmenu getoond die voldoen aan de rol. Verder zie je alleen standaard locaties, is een locatie aangemerkt als incompany? Dan moet je daar extra op zoeken.
Selecteer een locatie methode 2:
Klik op het vergrootglas en een pop-up met namen van locaties wordt geopend.
  1. Vul de naam of een gedeelte van de naam in of
  2. Klik op 'meer...' om extra zoekcriteria te openen.
  3. Klik op 'Zoeken'.
  4. Je kunt ook zoeken op bedrijven, daarmee open je een pop-up met het zoekscherm van bedrijven. Bestaat de locatie niet? Dan wordt die automatisch aangemaakt en gemarkeerd als incompany locatie.
  5. Klik op de regel van de locatie die je wilt selecteren.

Let op: staat er een locatietrol ingevuld? Dan worden alleen die locaties getoond die voldoen aan de rol. Verder zie je alleen standaard locaties, is een locatie aangemerkt als incompany? Dan moet je daar extra op zoeken.
  1. Kik dan op het plusje (+) om een locatie toe te voegen.
  2. Klik op het kruisje om deze te verwijderen.

Let op: staat er een locatierol ingevuld en is er al een locatie gepland? Dan heb je een keuze uit alle locaties, ook als deze niet voldoen aan de rol. Handig als de groep gesplitst moet worden in verschillende locaties waarbij voor de tweede locatie geldt dat er geen eisen aan zijn gesteld..
Hoofdlocatie:
Heb je meerdere locaties gepland? Dan verschijnt er een huisje bij de eerste geplande locatie (zie pijltje). Dit is de hoofdlocatie.
Let op:
  1. Opleidingsportaal:
    1. Alleen de hoofd locatie wordt getoond in het opleidingsportaal als je de locatie als kolom in het overzicht met geplande opleidingen hebt ingesteld.
    2. In het zoekscherm kun je alleen zoeken met behulp van de hoofd locatie.
  2. Documenttemplates:
    1. Maak je gebruik van een tabel met een overzicht van de geplande onderdelen? Dan wordt alleen de hoofd locatie getoond. Dit geldt o.a. voor de datagroepen 'Opleidingsdocent', Opleidingsonderdeeldocent', 'Opleidingsdeelnemer' en 'Opleidingsonderdeeluitvoering'.
    2. Maak je document met behulp van datagroep 'Opleidingsonderdeel' dan heb je de mogelijkheid om alleen de hoofd locatie te tonen en/of de hoofd locatie en sub locaties.

Info:Selecteer alle of een of meerdere onderdelen door deze aan te vinken.  Tenminste als je op de vraag 'Wilt u alle geselecteerde onderdelen aanpassen?' op 'Ja' klikt. Klik je op 'Nee' dan wordt alleen het onderdeel dat is veranderd aangepast.

Coachview controleert per onderdeel of er planningsproblemen zijn. Het is mogelijk om de controle uit te zetten, of uit te zetten voor bepaalde lesvormen (controle per onderdeel). Meer weten? Lees dan het artikel 'Plannen: dubbelboeking en controle op planningsconflicten'.