Wat is er nieuw in deze versie?
Tis nat en ondanks dat de zon zich af en toe laat zien is het nog niet echt warm. Geniet dus bij het lezen van deze releasenotes van een warme kop chocomel. Uiteraard met slagroom.

Release datum: donderdag 5 juni in training en woensdag 19 juni live.
UITBREIDINGEN EN VERBETERINGEN OP BESTAANDE FUNCTIONALITEITEN:
1.
Werkproces actietemplates: datagroep 'aanvraag' is uitgebreid met voorwaarde 'aanvraag heeft referentienr. klant'. Op de factuur moet een order- of inkoopnummer, in Coachview referentienummer genoemd, vermeld worden. Stuur automatisch een aantal dagen voor start van de opleiding een herinnering naar jouw klant dat het nummer nog niet is ontvangen. Wist je dat je in het dossier van een debiteur kunt instellen dat het verplicht is om een referentienummer in te vullen bij de aanvraag? Hiermee voorkom je dat facturen zonder referentienummer worden verstuurd.
2.Werkproces actietemplates: datagroepen 'opleidingsonderdeel', 'opleidingsonderdeeldocent' en opleidingsonderdeeluitvoering' zijn uitgebreid met voorwaarde 'lesvorm'. Daarmee zorg je ervoor dat de juiste informatie wordt verstuurd naar aanleiding van de in het onderdeel ingestelde lesvorm. Is het een klassikale les? Dan informatie over de locatie. Betreft het een online (virtual classroom) dan informatie over het opstarten van de online meeting. Dit voorkomt overbodige informatie.
3.Zoek je via het centrale zoekvenster naar bedrijven en is voor dit bedrijf tevens een debiteurendossier aangelegd? Dan wordt het debiteur nummer in de gevonden resultaten getoond. Klik op het nummer om het debiteurendossier te openen.
4.Zitten er in jouw opleiding deelnemers die de opleiding klassikaal of online volgen? Dan wil je in de evaluatie, die je vanuit deze opleiding verstuurt, alleen aan de klassikale deelnemers een vraag stellen over de locatie en aan de on-liners of de verbinding goed was. Voeg aan de opleidingsvraag een categorie toe en stel in de evaluatievraagtemplate in dat de vraag alleen gesteld moet worden aan ontvangers met deze categorie.
5.Leg je meerdere resultaten per deelnemer in cijfers vast en laat je Coachview het gemiddelde berekenen dan kun je via de opties aangeven of het gemiddelde met geheel getal of met 1 of 2 decimalen moet worden weergegeven. Klik in menu-groep 'Instellingen' op menu-item 'Applicatie'. In panel 'Algemeen' vind je daarvoor de optie 'Standaard resultaat gemiddelde afronding'. Klik hier voor meer informatie.
6.Personal dashboard: via het factuur-panel wordt real-time de omzet van voorgaande maand, deze maand en komend maand getoond voor een of meerdere grootboekrekeningen. Vanaf nu heb je de mogelijkheid om naast grootboekrekeningen ook kostenplaatsen in te stellen. Klik hier voor meer informatie
7.Klik je op de waarde in de kolom met 'achternaam', 'voornaam', 'voorletters' of 'tussenvoegsels'? Dan wordt het persoonsdossier geopend.
8.Verstuur jij mails naar deelnemers met behulp van een documenttemplate gemaakt met datagroep 'opleidingsvraag', dan is het vanaf nu mogelijk om het ICS bijlage bestand mee te sturen. Klik hier voor meer informatie.
WEBHOOKS:
1.Kijk hier voor meer informatie over de aanpassingen aan onze Webhook's in deze versie.
OPGELOSTE WEEvFOUTJES:
  • Werkbalk opleidingssoort: ingeklapte tabjes ( zichtbaar bij weinig ruimte op het scherm) worden nu goed getoond nadat een opleidingssoort is geopend via het centrale zoekvenster.
  • Docentapp: het abonnement kan weer verhoogd worden van basis naar professional en verlaagd van enterprise naar professional
  • Opleidingsportaal: opleidingsvraagcategorie dat wordt meegegeven via het inschrijfformulier wordt overgenomen in de webaanvraag.
  • Staat in de naam van de emailgroep een @ of komma dan kan de ontvanger in outlook de mail weer beantwoorden.
  • Bij het maken van een opleiding worden de volgende tekens & > < ' " in de code van de opleidingssoort  geaccepteerd.
  • Bij het zoeken naar pleidingen of opleidingssoorten via het centrale zoekvenster worden de volgende tekens & > < ' " geaccepteerd.
  • Bij het aanmaken van een aanvraag die automatisch de verkoopstatus 'order' krijgt wordt de verkoopstatushistorie correct bijgewerkt.