Direct real-time inzicht van de omzet van voorgaande maand, deze maand en komende maand op het dashboard?
Speciaal voor jouw als gebruiker van de module 'Verkoop & Facturatie' is er een panel beschikbaar zichtbaar in jouw personal dashboard. Het panel geeft de totale omzet per maand weer voor 1 of meerdere grootboeken. Je hebt dus direct inzicht in de eenmalige omzet cijfers en prognoses. Het is mogelijk om meerdere panels te maken waarmee je dus bijvoorbeeld de omzet van 1 grootboek (ICT Opleidingen) en een andere grootboek (SoftSkills) op jouw personal dashboard zet.

Info:Wil je meer weten over wat je nog meer kunt instellen op jouw personal dashboard? Klik hier: hoe stel ik mijn Personal Dashboard in?

Zo doe je dat:
Open jouw personal dashboard via het menu in de werkbalk.
Selecteer het panel 'Facturen' door het vakje aan te vinken. Je kunt het panel direct instellen.
  1. Geef het panel een titel, bijvoorbeeld 'Opleidingen'.
  2. Selecteer met het vergrootglas een of meerdere grootboekrekeningen waarvan de financiële gegevens getoond moeten worden. Geen grootboekrekening geselecteerd? Dan worden de gegevens van alle grootboekrekeningen opgeteld getoond.
  3. Klik op de knop 'Opslaan & Terug'.
Je hebt nu twee mogelijkheden:
  1. Klik op 'instellingen' om de gegevens te wijzigen.
  2. Klik op 'factuur-panel toevoegen' om nog een factuurpanel met een ander grootboekrekening toe te voegen aan jouw personal dashboard.

Ook via het geopende personal dashboard kun je de instellingen wijzigen. Klik daarvoor op het wieltje.

Personal dashboard:
Open je jouw personal dashboard, dan wordt het panel getoond. Je krijgt informatie over de facturen van deze maand, vorige maand en komende maand (concept en definitief). De bedragen zijn een optelling van de factuurregels exclusief BTW.
  1. Totalen van alle conceptfacturen van vorige maand, deze maand en volgende maand.
  2. Totalen van alle definitieve facturen van vorige maand, deze maand en volgende maand.
  3. Totaal optelling van vorige maand, deze maand en volgende maand.
  4. Het percentage ten opzichte van de vorige maand in de plus of in de min.
  5. Maand berekening vindt plaats op basis van de factuurdatum.
  6. Totaal optelling van het huidige jaar.

Let op: de prognose voor deze en komende maand is dus enkel mogelijk indien er conceptfacturen klaar staan.
Tip: klik op een van de bedragen om het factuurregel zoekscherm te openen. De zoekcriteria zijn automatisch voor je ingevuld. Hierdoor zijn alleen de factuurregels te zien waarvan de som van de bedragen van het geklikte bedrag is.
Zweef met de muis boven het up/down lijntje van een bepaalde maand en je ziet een tool-tip met het absoluste verschil ten opzichte van de vorige maand.

Verwijderen van een panel:
Je verwijderd een panel weer via het instellen van jouw personal dashboard. Zet het vinkje uit.