Wat is er nieuw in deze versie?

De lente is aangebroken, de vogels fluiten en de dagen lengen. Dankzij jullie inzet is er hard gewerkt aan het verbeteren van Coachview en de verschillende apps. Versie 84 staat al in de trainingsomgeving en we horen graag wat je er van vindt. Wat je kunt verwachten lees je hieronder.

Release datum: donderdag 9 mei in training en woensdag 22 mei live.
UITBREIDINGEN EN VERBETERINGEN OP BESTAANDE FUNCTIONALITEITEN:
1.Bekijk je de planning van een opleiding via tab 'Onderdelen' dan zie je welke docenten zijn ingepland. Maak je gebruik van docentrollen en wil je zien voor welke rol een docent is ingepland dan hebben we dit voor je makkelijker gemaakt. Zweef met je muis boven de naam van de docent en je ziet welke rol deze vervult. Dit werkt zowel in het overzicht als bij het plannen van de onderdelen.
2.Bij het maken van een verzamelfactuur zie je alleen de aanvraag waarvan uit je factureert en de eerst volgende 24 'oudste' nog te factureren aanvragen. Daarbij mis je natuurlijk net die aanvragen die niet zichtbaar zijn en die meegenomen moeten worden in deze factuur. Zoek nu op opleidingssoort en aanvraagnummer. Selecteer de te factureren aanvragen en zoek en selecteer verder tot je de lijst compleet hebt.
3.EduDex:
  1. EduDex heeft aangekondigd dat begin volgend jaar het veld locatie niet meer gebruikt kan worden om aan te geven dat de opleiding volledig online wordt gegeven. De oplossing is eenvoudig. Maak een opleidingssoortcategorie met als naam bijvoorbeeld 'Online opleiding' en koppel deze aan de online opleidingssoorten. Geef in de integratie met EduDex aan dat deze categorie gebruikt moet worden. In EduDex zal geen locatie bij de startdatums meer zichtbaar zijn. In plaats daarvan wordt de tag 'FullyOnlline' toegevoegd.
  2. In de koppeling met EduDex wordt het 'institute.xml' meegestuurd. Dit zijn beperkte adresgegevens die telkens de door jouw zelf ingevulde uitgebreide adresgegevens overschrijven. Dit is verleden tijd. In de integratie met EduDex stel je nu in of dit bestand meegestuurd moet worden of niet. Meesturen staat standaard aan.
Kijk hier voor meer informatie over de integratie met EduDex.
4.Kopieer je een opleidingssoort? Dan worden de soortonderdelen niet gekopieerd maar gekoppeld, gemeenschappelijk gedeeld dus, inclusief met de aan het soortonderdeel gekoppelde actietemplates. Handig als je werkt met originele en variante opleidingssoorten, niet zo handig als je dit niet gebruikt. Voordat je het kopiëren doorzet volgt een waarschuwing met een duidelijk uitleg.
DOCENTAPP:
1.Het inzien van bijvoorbeeld het lesmateriaal hebben we een stuk makkelijker gemaakt. De docent kan namelijk interne documenten die gekoppeld zijn aan een opleidingsonderdeel downloaden en bekijken. Dit geldt voor documenten gemaakt met een documenttemplate met datagroep 'opleidingsonderdeel' en waarvan jij bepaald hebt of deze gepubliceerd mogen worden.
Kijk hier voor meer informatie over de documenten in de DocentApp.
API:
1.Kijk hier voor meer informatie over de aanpassingen aan onze API's in deze versie.
OPGELOSTE WEEvFOUTJES:
  1. Heb je de compacte weergave geselecteerd? Dan zijn de ongewenste scrollbars verdwenen, voorletters worden beter getoond en is het invullen van de naam van de opleidingssoort verbeterd.
  2. Opleidingsportaal: startdatums van de variante opleidingssoorten worden weer getoond.
  3. Maak je gebruik van de samenvoegcode [Persoon:Adressering] in een documenttemplate dan wordt de tenaamstelling bepaald door het veld 'Adressering' in het persoonsdossier. Standaard is deze, voor elke nieuwe persoon, weer instelbaar via de parameters.
  4. In dag, week en maandoverzicht van de planningsmodule worden bij het tonen van de opleiding alleen die kleuren getoond van categorieën, die publiceren planning op ja hebben staan.
  5. Bij het zoeken naar aanvragen of opleidingsvragen via het centrale zoekvenster wordt nu ook gekeken naar een ingestelde autorisatie op opleidingssoortcategorieën. Met deze autorisatie kun je informatie over bepaalde opleidingssoorten en de daarbij behorende opleidingen, aanvragen en opleidingsvragen afschermen voor een gebruiker.
  6. De tabs bij een geopende dossier staan nu weer netjes uitgelijnd na het openen van een zoekscherm.
  7. De foutmelding in een actie die een mail verstuurd waarbij geen adres kan worden bepaald voor de ontvangers is verbeterd en hebben we duidelijker gemaakt.
  8. Verzend je bij een nieuwe gebruiker in het gebruikersbeheerscherm opnieuw de bevestigingsmail? Dan ontvang je een melding als de e-mail is verstuurd. De e-mail bevat nu de correcte link voor het opstarten van Coachview.