Hoe kun je in de opleiding het lesprogramma (het aantal onderdelen), dat is gestempeld vanuit de opleidingssoort, aanpassen en wat zijn dan de consequenties?

Voorbereiding:
Bekijk eerst deze video eens. Daarin wordt uitgelegd, met behulp van het Coachview model, wat de effecten zijn als een aanpassing aan het lesprogramma in Coachview wordt toegepast. De video duurt ongeveer 8 minuten.

☰ Lesprograam: (klik om te openen of te sluiten):
Toevoegen van een soortonderdeel.
Het is mogelijk om een of meerdere onderdelen in de opleiding toe te voegen. Dit doe je met behulp van een of meerdere opleidingssoortonderdelen uit de opleidingssoort waarmee de opleiding is gestempeld of uit een andere opleidingssoort.
Voorbeeld:
Onderdelen opleidingssoort.
Onderdelen opleiding.

Open de opleiding en ga naar tab 'Onderdelen'. Klik op de knop 'Toevoegen'. Het pop-up scherm met een overzicht van de opleidinssoortonderdelen wordt geopend.

Zoek met behulp van de code of de naam het soortonderdeel dat je wilt gebruiken om het onderdeel in de opleiding te stempelen.
Selecteer het onderdeel (1) en geef aan hoeveel onderdelen (2) je extra wilt stempelen in de opleiding.
De opties 'Controleer..' (1) en 'Voeg alle deelnemers toe' (2) staan aangevinkt en worden door Coachview uitgevoerd.
Vink je deze uit? Dan vindt er geen controle plaats en de ingeschreven deelnemers in de opleiding worden niet ingeschreven in de nieuw toegevoegde onderdeel/onderdelen.
Klik op de knop 'Toevoegen'.

A. Deelnemer(s) die al in de opleiding staat(n) ingeschreven:
Heb je het vinkje 'Voeg alle deelnemers toe' aangevinkt? Dan worden de deelnemers automstisch ingeschreven in de nieuwe onderdelen. In de kolom '# bezet' in tab 'Onderdelen' kun je dit controleren.

B. Direct deelnemer inschrijven in de opleiding:
Schrijf je zelnf nog een deelnemer direct via de opleiding in met behulp van de knop 'Direct inschrijven' in tab 'Deelnemers'. Dan wordt deze automatisch op alle drie de onderdelen ingeschreven.

C. Deelnemer op de wachtlijst:
Vanuit de aanvraag werden de vraagonderdelen in de opleidingsvraag gestempeld met behulp van de opleidingssoort bij plaatsing op wachtlijst.
Zoals je ziet zijn dit hetzelfde onderdelen als uit de opleidingssoort. De nieuwe onderdelen uit de opleiding zijn niet met terugwerkende kracht in de opleidingsvraag toegevoegd.
Schrijf je deze deelnemer via de wachtlijst in? Dan wordt deze alleen in deze onderdelen van de opleiding ingeschreven. Die komen immers overeen met het vraagonderdeel.

Op de nieuw toegevoegde onderdelen wordt niet ingeschreven.

D. Deelnemer via webaanvraag inschrijven:
Aan de webaanvraag wordt de opleiding en de opleidingssoort gekoppeld.
Verwerk je de webaanvraag door de persoon in te schrijven in de opleiding? Dan wordt de aanvraag gestempeld met de opleidingssoort. De opleidingsvraag, getempeld door de aanvraag, krijgt ook deze vraagonderdelen. De persoon wordt ook hier alleen op het eerste onderdeel ingeschreven.

Oplossing:
Je kunt dit gedeeltelijk oplossen. Klik dan op de tab 'Deelnemers' en de knop 'Bijwerken onderdelen'.
Klik op 'Ja'.

Let op: het inschrijven gebeurt zonder controles op planningsproblemen of beschikbaarheid vrije plaatsen..

☰ Lesprogramma: (klik om te openen of te sluiten):
Toevoegen van een onderdeel.
Het is ook mogelijk om een nieuw onderdeel toe te voegen. Dit onderdeel heeft geen relatie met een opleidingssoortonderdeel. Ben hier wel voorzichtig mee, en alleen als het niet anders kan en eenmalig is. Is dit niet het geval voeg dan het onderdeel eerst toe aan de opleidingssoort en dan aan de opleiding.
Open de opleiding en ga naar tab 'Onderdelen'. Klik op de knop 'Toevoegen'. Het pop-up scherm met een overzicht van de opleidinssoortonderdelen wordt geopend. Klik kop de knop 'Nieuw'.
Het pop-up scherm wordt gesloten en opent het scherm voor het invullen van een de gegevens voor dit nieuwe onderdeel.
  1. Vul de gegevens in.
  2. Standaard staat deze optie aangevinkt en zorgt ervoor dat deelnemers die al in de opleiding zijn ingeschrijven, ook worden ingeschreven in dit nieuw onderdeel.
  3. Klik op 'Opslaan & Terug'.
Er is geen koppeling met een soortonderdeel.
Alleen personen die direct via de opleiding worden inschrijven worden automatisch ingeschreven op dit nieuw onderdeel. Dit geldt niet voor inschrijven via wachtlijst en webaanvraag. De oplossing via knop 'Bijwerken onderdelen' in de tab 'Deelnemers' lost het probleem voor je op.