Het registreren van geslaagd ja/nee is niet voldoende. Je wilt voor een examen of opdracht ook een cijfer of een waarde (bijvoorbeeld voldoende) per deelnemer vastleggen.

Belangrijk om te weten:
Voor dat je per deelnemer een resultaat kunt vastleggen dien je een of meerdere resultaatdefinities in te richten en te koppelen aan een opleidingssoort of aan een of meerdere soortonderdelen.

Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Bovenaan dit artikel vind je een menu, start met menu-item 'Inrichten'.

Leg een resultaat vast:
Elke keer als in een gestempelde opleiding een deelnemer wordt ingeschreven, worden de resultaatdefinities automatisch toegevoegd.
  1. Is bij de inrichting de resultaatdefinitie toegevoegd aan de opleidingssoort? Dan wordt de einddatum van de opleiding overgenomen als datum van het resultaat.
  2. Is de resultaatdefinitie toegevoegd aan een soortonderdeel dan wordt de datum van het onderdeel overgenomen als datum van het resultaat.
De aan de deelnemer toegevoegde resultaatdefinities zijn zichtbaar als icoontje in de opleiding (1) via tab 'Deelnemers' (2) in kolom 'Resultaat' (3).
Klik op het resultaat icoontje (1) achter een van de deelnemers om de resultaten in te vullen.
Vul een getal in (1) als dit nodig is of kies een resultaat uit de lijst (2) en vul naar believe een opmerking in (3).
Klik op 'Opslaan' om de resultaten te bewaren.
Ga met de pijltjestoetsen naar de vorige of volgende deelnemer.

Het icoontje in de kolom 'Resultaten' kent drie statussen, waarbij elke status als icoontje zichtbaar is.
  1. Het is niet nodig een resultaat in te vullen.
  2. Alle resultaten zijn ingevuld.
  3. Een of meerdere resultaten moeten nog worden ingevuld.

Herexamen resultaat registreren

Mocht een van de deelnemers niet zijn geslaagd voor het examen dan wil je ook het herexamen als resultaat vastleggen. Echter, de resultaatdefinitie voor het herexamen is niet gekoppeld aan een opleidingssoort of soortonderdeel en wordt dus ook niet automatisch toegevoegd aan de deelnemer.
Per deelnemer is het altijd mogelijk om handmatig een resultaatdefinitie te koppelen, mits je deze hebt ingericht. Dit doe als volgt. Open eerst de opleiding en ga naar tab 'Deelnemers'.
Klik op het resultaaticoontje in de kolom 'Resultaat'. De status van het resultaat maakt niet uit.
Klik op de knop 'Koppel'.
Selecteer de resultaatdefinitie (1) en klik op de knop 'Koppel' (2).
Het resultaat wordt toegevoegd en kan direct ingevuld worden (1).

Vergeet na het invullen niet om op 'Opslaan' te klikken (2).

Verwijderen van een resultaat:
Een resultaat kan verwijderd worden, mits het resultaat niet is ingevuld.
Klik op het resultaaticoontje in de kolom 'Resultaat'. De status van het resultaat maakt niet uit.
Klik op de knop 'Bewerken'.
Vink het resultaat aan, je ziet dat is een resultaat ingevuld je geen vinkvakje ziet. Haal je het resultaat weg en klik je op 'opslaan' en wederom op 'bewerken', dan zie je wel een vinkvakje.

Klk op de knop 'Verwijder' en 'OK".
Oeps foutje? Je wilt dit herstellen. Dan is het mogelijk om het resultaat opnieuw te koppelen en in te vullen. Zie hierboven 'Herexamen resultaat registreren'.

Overzicht van geregistreerde resultaten:
Een overzicht met al dan ingevulde resultaten vind je via menu-groep 'Inschrijven' (1) en menu-item 'Resultaat' (2).
Je kunt zoeken naar specifieke resultaten. Om meer zoekcriteria te openen klik je op 'meer...'f
Onderaan de lijst vind je twee icoontjes. De lijst kun je via het pijltje exporteren naar een CSV bestand (MS-Excel). Met behulp van de kolom-icoontje wijzig je de kolommen en de sortering van de kolommen.