Maak voor de cursisten (deelnemers) in Coachview een gebruikersaccount aan.

Let op: de CursistApp bevindt zich nog in de PilotFase (Bèta). Het kan dus zijn dat sommige functies nog niet goed werken.
Het is belangrijk dat de CursistApp via menu 'Service center' en menu-item 'Coachview apps' is geactiveerd'.

Maak een gebruiker aan:
Ben je ingelogd en heb je voldoende rechten? Klik dan in menu-groep 'Instellingen' op menu-item 'Gebruiker'.
Klik op het plusje achter het menu-item of in de lijst met gebruikers op de knop 'Nieuw' om een nieuwe gebruiker toe te voegen en vul de gegevens in.
Persoon: Het koppelen van een persoon is verplicht. De persoon mag niet inactief zijn. Selecteer via het vergrootglas een persoonsdossier. Bestaat deze persoon nog niet, dan kun je een nieuw persoonsdossier aanleggen door op het plusteken te klikken.
E-mailadres: bevat het geselecteerde persoonsdossier een e-mailadres dan wordt deze automatisch ingevuld. Daarbij wordt het e-mailadres gebruikt dat als eerste is ingevuld.
  1. Het e-mailadres kan gebruikt worden als inlognaam.
  2. Dit e-mailadres kan gebruikt worden als afzender van mails vanuit Coachview als de afzender gekenmerkt wordt als eigenaar/actie eigenaar.

Let op: naar dit e-mailadres wordt een e-mail gestuurd. In deze e-mail wordt een bevestiging gevraagd of het e-mailadres gebruikt mag worden en bevat een link om het gebruikersaccount, middels invullen wachtwoord, te activeren.
Gebruikersnaam: Wordt automatisch ingevuld. Je mag deze wijzigen. Een gebruikersnaam moet bestaan uit kleine letters en één punt, andere tekens zijn niet toegestaan. Er moeten minimaal 2 karakters voor en na de punt staan. De lengte moet minimaal 5 en maximaal 50 tekens zijn.

Voorbeeld:
voornaam<punt>tussenvoegselsachternaam -> 'jan.vanderelst'
Toegang vernieuwde Coachview: laat deze optie aangevinkt. Deze optie zal op termijn verdwijnen.
Contactpersoon: laat deze optie uitgevinkt.
Ook de taal kun je nog wijzigen. De taal zorgt ervoor dat schermen vertaald worden.

De volgende stap is het bepalen van de rollen.
Bepaal de rollen:
Cursist: selecteer deze optie om de nieuwe gebruiker toegang te geven.

Let op:, de optie 'CursistApp' is alleen zichtbaar als deze via menu 'Integraties' en menu-item 'Coachview apps' is geactiveerd.

Coachview backoffice: dit vakje moet je leeglaten
Inactief: account is opgezegd.
Let op deactiveer je het account: vergeet dan niet eerst de rol terug te zetten naar 'Geen toegang'.
Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om het account aan te maken.

Controle:
Klik je op 'Opslaan'? Dan wordt er een e-mail naar de gebruiker gestuurd. Klikt de gebruiker op de link in deze e-mail? Dan wordt het login scherm van de CursistApp getoond en kan de nieuwe gebruiker zijn of haar account activeren door het wachtwoord in te vullen en in te loggen. De inhoud van deze mail kun je niet zelf aanmaken of wijzigen.
Je ziet de volgende melding verschijnen.
Dit betekent dat de gebruker nog niet op de link heeft geklikt en het wachtwoord heeft ingevoerd.

Financiële autorisatie:
Het aanpassen van de financiële autorisatie is niet nodig.

E-mail met link nogmaals versturen:
Mocht de cursist de mail niet meer kunnen vinden en is het account nog niet bevestigd. Dan kan de e-mail altijd nogmaals verzonden worden.
  1. Open het gebruikersaccount van de cursist.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Klik op 'Verzend bevestigings-e-mail opnieuw'

Overzicht gebruikers:
In het overzicht gebruikers is het handig om de kolom 'Apps' toe te voegen. Hiermee zie je in een oogopslag welke apps er voor de gebruiker zijn geautoriseerd.

Bijgewerkt tot en met versie 89