Wordt een docent ingepland in een opleiding? Dan worden automatisch een of meerdere inkoopregels gestempeld, zoals je dat hebt ingesteld in het docentdossier. Per onderdeel waarop de docent is ingepland, wordt een inkoopregel aangemaakt. Het aantal dagdelen per inkooporegel wordt bepaald door het aantal minuten dat les gegeven wordt. Inde parameters heb je bepaald hoeveel minuten een dagdeel is. De inkoopregels worden via een inkooporder bij elkaar opgeteld.

Meer weten?
  1. Bepaal het aantal minuten voor een dagdeel.
  2. Voeg een of meerder inkoopregels toe aan een docentdossier.

Voorbereiding:
Bij de docent Tinus Oppenheimer heb je een inkoopregel toegevoegd die bepaalt dat de docent per dagdeel een vergoeding krijgt.
In de parameters is het volgende vastgelegd voor wat betreft het berekenen van 1 of meerdere dagdelen in minuten.
Tinus is als volgt ingepland in de opleiding.
Docent Tinus is ingepland op drie onderdelen:
  1. 180 minuten
  2. 180 minuten
  3. 180 minuten.
Voor Tinus wordt per onderdeel waarop hij is ingepland een inkoopregel toegevoegd. Deze vind je via tab 'Inkopen' en 'Regels' in de opleiding.
Berekening bedrag per onderdeel:

Per onderdeel mag verloond worden:

1. De factor is het aantal dagdelen dat Coachview heeft berekend, 180 minuten is gelijk aan 1 dagdeel.
  2. Het aantal dat is ingesteld is 1.
  3. De stuksprijs voor 1 dagdeel.
  4. Het te verlonen bedrag =  factor * aantal * stuksprijs = € 100,--.
Elke keer als je de planning in de opleiding voor de docent Tinus aanpast worden de inkoopregels bijgewerkt.

Verwijderen van een of meerdere inkoopregels:
Dat kan op twee manieren:
  1. Plan de docent uit een of meerdere onderdelen. De corresponderende inkoopregels worden verwijderd.
  2. Klik in het overzicht met inkoopregels op de knop 'Bewerken', selecteer een of meerdere inkoopregels en klik op de knop 'Verwijder' en 'OK'.

Aanpassen inkoopregel:
Elke inkoopregel kun je zelf nog aanpassen. Dit doe je door op de naam te klikken en dan op de knop 'Bewerken'. Wijzig je de stuksprijs of de factor van een inkoopregel met type 'Dagdeel'. Dan berekent Coachview automatisch het te vergoeden bedrag.

Omschrijving onderdeel in de inkoopregel:
In de omschrijving vind je o.a. de naam van de opleiding, datum van het onderdeel en de naam van het onderdeel en de maand en jaar van het onderdeel terug. Deze worden automatisch bepaalt met behulp van samenvoegcodes vastgelegd in de inkoopregel die is toegevoegd aan het docentdossier. Dat is handig als deze op het declaratieformulier, dat je naar de docent mailt, is toegevoegd.

Orderregel:
Het totaal te declareren bedrag vind je via tab 'Inkopen' en 'Orders'. Dit is per crediteur een optelling van de inkoopregels.
  1. Totaal te declareren bedrag.
  2. Status van de order, deze staat standaard op 'Concept' De kosten zijn nog niet goedgekeurd.
  3. Crediteur.
  4. Via deze knop kun je het declaratieformulier naar de docent(en) mailen.
Zijn de kosten goedgekeurd? Klik dan op het nummer-naam om de orderregel te openen.
Klik op 'Bewerken' en wijzig de status.
Klik op 'Opslaan & Terug'.

De status van de orderregel bepaalt hoe de kosten worden weergegeven in de management informatiemodule.