Via de planningsmodule plan je de docenten en locaties per onderdeel (les) in. Dit kan in de dag, week, maand, lijst en tijdlijn view.

Docent plannen via de tijdlijn:
Het voordeel van de tijdlijn is dat je direct ziet of een docent/locatie is ingepland en voor welke docent/locatie is aangegeven dat deze niet beschikbaar is. Het plannen van een docent is in dit artikel uitgewerkt, het plannen van een locatie werkt op dezelfde manier.
Klik op het onderdeel waarvoor je docent wilt inplannen.
Het onderdeel wordt aan de rechterkant van het scherm geopend en kan gepland worden.

Klik op het plusteken om een lijst met te plannen docenten te tonen.
Let op:
  1. Zie je een bliksemschicht en de opmerking 'Docentrol 'naam docent rol' invullen'? Dan worden alleen de docenten die voldoen aan deze rol getoond.
  2. Docenten die deze dag niet beschikbaar zijn worden niet in de lijst getoond.
  3. Inactieve docenten worden niet getoond.

Klik op het plus-teken om de lijst met docenten te openen.

1. In de titel (bovenste regel naast de code) vind je de datum terug.
  2. Hier zie je voor welke tijd je de docent gaat inplannen.
  3. Wil ook de docenten kunnen selecteren die niet beschikbaar zijn, vink deze optie aan.
  1. Zoek een docent door het intypen van de achternaam.
  2. Selecteer de docent uit de lijst door op de naam te klikken.
  3. Heb je een docent gekozen klik dan op de knop ‘Toevoegen’.

Heb je een docent geselecteerd? Dan zie je in de tijdbalk of deze al is ingepland of niet beschikbaar is. In dit voorbeeld is de balk grijs. Er zijn geen planningsproblemen.

In dit voorbeeld is de docent niet inzetbaar:

1. De grijze balk geeft de tijden van het onderdeel weer.
  2. De rode balk geeft aan dat deze docent tussen 09:30 en 11:30 is ingepland of niet beschikbaar is.

Wil je de docent alsnog inplannen? Vink dan de optie ‘Ook toevoegen bij dubbelboeking’ aan en klik op de knop ‘Toevoegen’.

Docent plannen via dag, week of maand.

Het plannen werkt bijna hetzelfde als in de tijdlijn. Het enige verschil is dat je in het onderdeel de bliksemschicht mist. Is op een onderdeel een docentrol ingesteld dan wordt dit wel getoond. Klik je op het plus-teken dan worden alleen die docenten getoond die voldoen aan de rol.

Let op: krijg je een foutmelding dat de docent al is ingepland terwijl je in het overzicht van deze docent geen onderdeel (les) ziet staan? Dan is het onderdeel wel in datum gepland en is deze docent ingepland maar zijn er geen tijden van - tot  in het onderdeel ingevuld. Daarom is dit onderdeel niet zichtbaar.

Docent verwijderen:
Klik op het kruisje om een docent toe te verwijderen.

Heb je in de opties van Coachview aangegeven dat je de planningsstatus van docenten wilt bewaken? Dan zie je via de gekleurde icoontjes de status van elke geplande docent.

1. Rood = docent is niet akkoord.
  2. Groen = docent is akkoord.
  3. Oranje = de docent weet het nog niet
Door op het icoontje te klikken kun je zelf de planningsstatus per docent wijzigen. Er verschijnen nu drie icoontjes waaruit je kunt kiezen.

Klik op een icoontje om de planningsstatus van deze docent te wijzigen.

Planningsproblemen.
Het is mogelijk om de controle uit te zetten, of uit te zetten voor bepaalde lesvormen (controle per onderdeel). Meer weten? Lees dan het artikel 'Plannen: dubbelboeking en controle op planningsconflicten'.