Alle relaties worden vastgelegd met behulp van de functie ‘Bedrijf’ en of de functie ‘Persoon’. Met behulp van categorieën maak je het onderscheid in en het zoeken naar een bedrijf of persoon makkelijker. Geef met behulp van een categorie aan of een bedrijf bijvoorbeeld een klant of een prospect is, of misschien een leverancier, tot welke regio of branche deze behoort etc. Gebruik daarvoor een categoriegroep en de daarbij behorende categorieën.

Belangrijke voorwaarden:
  1. De inhoud van een categorie mag maximaal bestaan uit 25 karakters.
  2. Alleen letters en cijfers zijn toegestaan. Dus geen spaties, vreemde tekens (@#$% etc.), dubbele punten (:) of punt komma's (;).
  3. Heb je de introductie gelezen? Dit is wel belangrijk voordat je begint. De introductie vind je hier.

Voorbeelden:
Voorbeeld bedrijf:
Categoriegroep = Branche
Categorie = Bouw, Elektra, ICT
Categoriegroep = Kortingen
Categorie = 10%, 15%, 20%
Voorbeeld persoon:
Categoriegroep = Contactpersoon
Categorie = CP opleidingen, CP financiën.
Categoriegroep = Kortingen
Categorie = 10%, 15%, 20%

Voorbeeld:
In het importbestand zijn de volgende kolommen voor bedrijfscategorieën opgenomen:

Bij het importeren selecteer je een bestaande categoriegroep voor bedrijf of persoon of laat je deze automatisch aanmaken.

Tip: zorg ervoor dat je in de naam van de kolommen duidelijk maakt om welke categoriegroep en voor welk dossier (bedrijf of persoon) het gaat. Dit maakt het matchen veel makkelijker.

In kolom 2 zie je dat Coachview de categoriegroep 'Branche' herkent. Het panel is oranje gekleurd en in de kolom is de categoriegroep geselecteerd.
Klik op de twee oranje vinkjes om de selectie goed te keuren. Het panel wordt groen weergegeven en is bevestigd.
De categoriegroep 'Kortingen' wordt niet herkend, het panel wordt rood weergegeven.
  1. Klik op het pijltje.
  2. Klik op ‘Bedrijf’ om alle mappen en invulvelden te tonen.
Klik op de map ‘Bedrijfcategoriegroep’.
Klik op 'Nieuwe categoriegroep'.
Vul de naam van de categroep in en klik op de twee oranje vinkjes om goed te keuren

Heb je alle kolommen gecontroleerd dan kun je starten met het importeren.

Via menu-groep 'Relaties' en menu-item 'Bedrijf' vind je de menu-items 'Bedrijf categoriegroep' en 'Bedrijfcategorie'. Categoriegroep 'Branche' is aangemaakt door een gebruiker van Coachview, 'Kortingen' door de import.
Openen we een bedrijfsdossier dan zien we de categorieën hier ingevuld terug.