Met vrije velden houdt je extra informatie bij die standaard door Coachview niet wordt aangeboden. Het is mogelijk om voor de dossiers persoon en bedrijf vrije velden in te stellen.

Belangrijke voorwaarden:
  1. De inhoud van een vrijveld mag maximaal bestaan uit 25 karakters.
  2. Alleen letters en cijfers zijn toegestaan. Dus geen spaties, vreemde tekens (@#$% etc.), dubbele punten (:) of punt komma's (;).
  3. Heb je de introductie gelezen? Dit is wel belangrijk voordat je begint. De introductie vind je hier.

Voorbeeld:
In het voorbeeld importbestand zijn de volgende kolommen voor twee vrije velden bedrijf opgenomen:
  1. Klantnummer.
  2. Kenmerk.

In Coachview:

1. Bestaat het vrije veld ‘Klantnummer’ al, het vrije veld ‘Kenmerk’ nog niet.
  2. Vrij veld ‘Kenmerk’ wordt dan ook tijdens het importeren automatisch aangemaakt.
Tip: zorg ervoor dat je in de naam van de kolommen duidelijk maakt dat het vrije velden voor bedrijf en/of persoon zijn. Bijvoorbeeld ‘VV Bedrijf Klantnummer’ of ‘VV Persoon Indienstdatum’. Dit maakt het matchen veel makkelijker.

Importeren vrije velden:
Je hebt het bestand geselecteerd en bent bij stap 2 'Kolommen instellen' terechtgekomen.

In kolom 4 zie je klantnummer terug. Coachview herkent aan de kolomkop niet welk veld er gematched moet worden.

1. Klik op het pijltje.
  2. Klik op ‘Bedrijf’ om alle mappen en invulvelden te tonen.

Klik op de map ‘Vrijveld bedrijf’.

Klik op 'Klantnummer'.

Klik op de twee oranje vinkjes om te bevestigen. De kleur van de tekst en vinkjes wordt groen.
In kolom 3 zie je het kenmerk.
Ook dit vrij veld heeft Coachview niet herkend. Omdat het ook nog niet is aangemaakt in Coachview zie je die in de map met vrije velden niet terug.
Klik op 'Nieuw vrijveld' en vul de naam van het vrije veld in.
Klik op de oranje vinkjes om jouw keuze te bevestigen.

Via menu-groep ‘Instellingen’ en menu-item ‘Vrije velden’ kun je vrije velden in Coachview na het importeren inzien.

1. Het vrijveld ‘Klantnummer’ is in Coachview handmatig aangemaakt.
  2. Het vrijveld 'Kenmerk' is door de import aangemaakt.

De vrije velden zijn ingevuld en vind je terug in het bedrijfsdossier.