Voor een opleiding, bijvoorbeeld e-learning, die een hele jaar openstaat is het mogelijk om voor een of meerdere deelnemers, die klaar zijn met deze e-learning het (vraag)onderdeel handmatig af te ronden.

Voorbeeld:
Joske, Piet en Juultje staan ingeschreven in de e-learning opleiding en worden op willekeurige datums ingeschreven. De opleiding staat open van 1 januari 2024, waarbij op 1 januari 2025 de opleiding wordt afgerond en er voor 2025 weer een nieuwe opleiding wordt gestempeld. De deelnemers mogen zelf bepalen wanneer de e-learning wordt gevolgd. Is de deelnemer daarvoor geslaagd, dan moet handmatig de presentie/slaging worden ingevuld en moet direct de opleidingsvraag worden afgerond omdat hierdoor een ingesteld werkproces wordt getriggerd.
De geplande opleiding:
De deelnemers:

Zo doe je dat:
Belangrijk:  is er presentie/slagingsplicht maar is daar nog niet aan voldaan dan kun je de opleidingsvraag toch afronden. Dit betekent echter dat je later de opleiding niet meer kunt afronden. Dus eerst zorgen dat voor dit onderdeel / deelnemer(s) je de presentie en/of slaging hebt geregistreerd.
Open de opleiding en klik op de tab 'Onderdelen'. Klik op het waarschuwingsicoontje in de kolom 'Presentie' en 'Slaging' om deze voor een of meerdere deelnemers te registreren.
Klik op de naam van het onderdeel om deze te openen.
Ga naar de tab 'Deelname' (1) en klik op de knop 'Afronden' (2).
Selecteer de deelnemer(s) (1) waarvan de vraagonderdeel mag worden afgerond'. Klik op de knop 'Afronden' (2).
Als je de opleidingsvraag opent (opleiding -> tab 'Deelnemers') dan zie je het volgende in tab 'Vraagonderdelen'.
Voor deze deelnemer is nu de e-learning afgerond.

Bovenstaand proces werkt natuurlijk ook voor blended learning, waarbij het eerste onderdeel het volgen van een e-learning is en de rest van de onderdelen klassikaal gevolgd moeten worden.