In 25 mei 2016 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR) vastgesteld. Een onderdeel van de AVG is het vergeetrecht. De focus ligt hierbij voornamelijk op de gegevens online, omdat de impact hiervan zo groot is. Op verzoek kun jij als gebruiker van Coachview een persoon anonimiseren / verwijderen. Na het binnenkomen van een anonimiseer-verzoek wordt de persoonsinformatie van de aanvrager leeggemaakt. Daarbij wordt bepaalde data van de aanvrager gewist of vervangen door willekeurige data.

Verschil in anonimiseren en verwijderen?
Wat is het verschil tussen anonimiseren en verwijderen?
  1. Een persoon zonder 'geschiedenis' kan definitief uit Coachview verwijderd worden.
  2. Een persoon met 'geschiedenis' kan niet uit Coachview verwijderd worden, maar wel geanonimiseerd.

Geschiedenis controle van een persoon:
Controleren kun je door het persoonsdossier te openen en in tab 'Algemeen' te klikken op het i'tje.
Daarmee wordt een pop-up geopend met persoonsinformatie. Is dit scherm leeg dan kan de persoon verwijderd kunnen worden. Is dit niet het geval dan zal deze persoon geanonimiseerd worden.

In dit voorbeeld kan deze persoon alleen geanonimiseerd worden.
Let op: om een persoon te anonimiseren heb je een gebruikersrol nodig met de functie 'Persoon anonimiseren (schrijven)'.
Klik in menu-groep 'Instellingen' (1) in menu-item 'Gebruiker' (2) op de drie puntjes zodat menu-item 'Rol gebruiker' (3) zichtbaar wordt.
Controleer of deze gebruikersrol aanwezig is. Zoniet, maak deze dan aan en voeg de functie toe.

Voeg de rol aan jouw gebruikersaccount.

Anonimiseren / verwijderen:
Open het persoonsdossier en klik op de knop 'Bewerken' en op de knop 'Verwijder'.
Het volgende pop-up scherm wordt geopend. Met behulp van het aan- of uitzetten van vinkjes maak je informatie wel of niet leeg en zet je de persoon wel of niet op inactief.

Het anonimiseren/verwijderen kan NIET ongedaan gemaakt worden.

1. Klik op 'Terug' als je van gedachten bent veranderd.
  2. Klik op 'Verwijder' om door te gaan.
Is het gelukt dan verschijnt de volgende melding. Klik op 'Terug' om terug te keren naar het persoonsdossier.
Met dit als resultaat

Let op: het volgende wordt NIET meegenomen en dus niet geanonimiseerd:
  1. Gebruikeraccount Coachview.
  2. Opleidingsvragen: deze worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  3. Documenten: deze worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  4. Acties: dezej worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  5. Competenties: deze worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  6. Saldo: deze worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  7. Bedrijfsgegevens waaraan deze persoon is verbonden.