Wordt een overzichtslijst (zoekscherm) geopend? Dan kun je met behulp van een of meerdere zoekcriteria snel jouw dossiers terugvinden, gerichter en sneller zoeken dus. Elke overzichtslijst werkt op dezelfde manier, welke zoekcriteria mogelijk zijn verschilt per overzichtslijst. Wil je regelmatig met behulp van dezelfde zoekcriteria zoeken? Dan doe je dit door deze te bewaren in zoekopdrachten. Deze zijn zichtbaar als 'Favorieten' in jouw personal dashboard en in het menu.

Informatie in beeld (video):

Informatie in beeld, als voorbeeld de lijst met personen:
Een overzichtslijst (zoekscherm) is als volgt opgebouwd.
  1. Geeft weer welk zoekscherm is geopend.
  2. De belangrijkste zoekcriteria (soms is dat er maar een) zijn direct in te vullen.
  3. De knop 'meer...' toont extra zoekcriteria.
  4. Instellen favoriete zoekopdracht.
  5. De knop 'Zoeken' activeert het zoeken.
  6. De knop 'Reset' verwijdert de door jou ingevulde zoekcriteria.
  7. Afhankelijk van het zoekscherm vind je hier extra knoppen.
  1. De lijst ingedeeld in verschillende kolommen.
  2. Vet en onderstreept weergegeven informatie geeft, door er op te klikken, toegang tot het detailscherm van het dossier.
  3. De lijst kun je exporteren naar een CSV-bestand. Vaak wordt deze, afhankelijk hoe dit op jouw computer is ingesteld, met behulp van MS-Excel geopend. Dit geeft je de mogelijkheid om gegevens ook buiten Coachview te kunnen gebruiken. Wil je dit niet? Dan kun je dit per lijst uitzetten. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.
  4. Instellen kolommen voor het scherm en apart voor de export naar CSV.
  5. Het aantal gevonden dossiers, verdeeld over meerdere pagina's.
Heb je op de knop 'meer...' geklikt? Dan kan het zijn dat er linkjes getoond worden die toegang geven tot weer extra zoekcriteria. Deze vind je meestal onderaan het panel met zoekcriteria, net boven de lijst met dossiers.
Door op het linkje te klikken worden extra zoekcriteria getoond. Klik je nogmaals op het linkje dan worden deze verborgen.
Heb je verschillende zoekcriteria ingevuld, vergeet dan niet op 'Zoeken' te klikken.

Zoekcriteria bewaren (favorieten), met als voorbeeld de lijst met opleidingssoorten:
Met behulp van de ster kun je jouw zoekopdracht opslaan en weer openen. Blauw betekend dat er een of meer favorieten zijn opgeslagen.
Zweef met je muis boven de ster en het volgende schermpje wordt geopend.
Zoekcriteria ingesteld en wil je deze bewaren? Klik op 'Criteria bewaren +'.
  1. Geef de zoekopdracht een naam.
  2. Vink deze optie aan als je de zoekopdracht in het menu wilt zien.
  3. Klik op 'Bewaren'.

Tip: het is handig als de naam begint met de naam van de overzichtslijst. Alle bewaarde zoekopdrachten van alle overzichtslijsten kun je namelijk als panel op jouw personal dashboard en het menu tonen en openen.
Zweef je met de muis boven een regel en wordt het venster weer geopend? Dan heb je de volgende mogelijkheden:
  1. Deze favoriet is geopend en met behulp van de ingestelde zoekcriteria is de lijst samengesteld.
  2. Klik op de naam om de lijst te openen met behulp van de bewaarde zoekcriteria.
  3. Selecteer deze optie als je wilt dat de lijst altijd met behulp van deze zoekopdracht wordt geopend.
  4. Deze zoekopdracht is automatisch toegevoegd en als startcriteria ingesteld. Dit betekent zoeken zonder criteria.

Zweef met de muis boven een regel en je kunt:

1. De favoriet na aanpassen bewaren.
  2. De favoriet verwijderen.