AFAS Financials biedt de mogelijkheid om met meerdere administraties te werken. Het is daarom ook voor AFAS Financials mogelijk om vanuit één Coachview omgeving boekingen te versturen naar meerdere administraties in AFAS. De reden is dat er over meerdere administraties in AFAS één gezamenlijk grootboekrekeningscherma is. Daarnaast heb je over meerdere administraties ook maar één debiteurenbestand. In dit document vind je een beschrijving hoe je deze koppeling kunt realiseren.

Kostenplaats met vrij veld voor administratie:
Wanneer je de gegevens vanuit één Coachview omgeving naar meerdere AFAS administraties wil sturen dan dien je gebruik te maken van de kostenplaatsen (=administraties) in Coachview. Let op: dit zijn niet de kostenplaatsen die je kunt vastleggen in een verkoop- of orderregel, maar kostenplaatsen die je vastlegt in een vrij veld.
Om typefouten te voorkomen kun je het beste een 'Keuzereeks' aanmaken. Dit doe je via menu 'Beheer' en menu-item 'Keuzereeks.'. In deze keuzereeks voeg je alle kostenplaatsen (=administraties) toe waarmee je wil koppelen.
Maak nu een vrij veld aan via menu 'Beheer' en menu-item 'Instellen vrije velden'. Kies als dossier vrije veld 'Kostenplaats en klik op 'Nieuw'.
Vul het volgende in:
  1. Code: administratie.
  2. Label: administratie.
  3. Type: keuzelijst.
  4. Keuzereeks: selecteer de zojuist gemaakte keuzereeks.
  5. Klik op 'Opslaan & Terug'.

Meer weten of het inrichten van vrije velden? Klik dan hier.

Bepaal welk vrij veld gebruikt wordt voor de administratie:
Open de integratie AFAS Financials via menu 'Service center' en menu-item 'Integraties'. Klik in panel 'AFAS Financials' op 'Configureren'.

Kies bij "Administratienummer vrij veld" voor het vrije veld dat aangemaakt is.

Meer weten of het inrichten van het service center? Klik dan hier.

Koppel de administratie aan de kostenplaats(en):
Open de lijst met kostenplaatsen via menu 'Financieel' en menu-item 'Kostenplaats'. Klik op de code om een kostenplaats te openen.  Op het tabblad 'Vrije velden' geef je vervolgens in welke administratie voor deze kostenplaats geldt. Klik daarvoor op 'Bewerken' en vergeet na keuze niet op 'Opslaan' te klikken.

Koppel de kostenplaats aan de verkoopregeltemplate en verkoopregels:
De kostenplaats dient gekoppeld te worden aan de verkoopregel-templates. Per administratie dien je een verkoopregeltemplate aan te maken. Gebruik de verkoopregeltemplate om verkoopregels toe te voegen aan een of meerdere opleidingssoorten.

Meer weten? Klik dan hier.

Wil je Coachview met één administratie in AFAS koppelen, koppel dan geen vrij veld maar vul het juiste administratienummer in bij "Administratienummer" in het service center.