Heb je de aanvraag aangemaakt dan worden de  onderdelen van de opleidingssoort gestempeld in de aanvraag. De lijst met onderdelen kun je zien als het lesrooster. Deze kun je naar behoefte nog aanpassen. Heeft de klant opdracht verstrekt dan maak je vanuit de aanvraag de opleiding of opleidingen aan.

Aanpassen onderdelen:
Klik in de geopende aanvraag op de tab 'Onderdelen'. Het getal in de tab geeft aan hoeveel onderdelen er zijn toegevoegd.

1. De aanvraag is gestempeld met een opleidingssoort die voor open inschrijvingen wordt gebruikt.
Is dit het geval? Dan heb je gekozen voor een standaard opleiding. Wil de klant toch maatwerk dan kan dat natuurlijk.
In de tab 'Onderdelen' vind je de lijst met onderdelen.
Met de 'Verwijderen' knop kun je een of meerdere onderdelen uit de aanvraag verwijderen.
  1. Selecteer de onderdelen die je wilt verwijderen.
  2. Klik op 'Verwijder' en 'OK' om de onderdelen te verwijderen.
  3. Wil je dit toch niet? Klik dan op 'Annuleer'.
Met de knop 'Nieuw' maak je een nieuw onderdeel specifiek voor deze aanvraag. Het onderdeel is niet gekoppeld aan een opleidingssoort en kun je dus niet hergebruiken.
  1. Geef een code (mag nog niet voorkomen) en vul de naam in.
  2. Omschrijf, indien nodig, het onderdeel.

Je ziet al, je kunt weinig informatie kwijt in het onderdeel. Heb je via de aanvraag de opleiding gestempeld dan kun je in de opleiding het onderdeel openen en meer informatie, zoals presentie- slagingsplicht en minimum en maximum deelnemers, invullen.

Klik op 'Opslaan & Terug' om het nieuwe onderdeel te bewaren en terug te keren naar de lijst met onderdelen.

Met de knop 'Koppel' koppel je een of meerdere onderdelen uit andere opleidingssoorten. Deze methode heeft de voorkeur boven 'Nieuw'.
  1. Klik op 'Meer...' omgericht naar soortonderdelen te zoeken.
  2. Selecteer de soortonderdelen uit de lijst.
  3. Geef aan hoeveel exemplaren van deze soortonderdelen toegevoegd moeten worden.
  4. Klik op 'Toevoegen'.

De aanvraag wordt gestempeld met een opleidingssoort InCompany het lesrooster is in overleg met de klant vastgesteld.
Is dit het geval? Dan heb je een opleidingssoort gekozen met wellicht maar één onderdeel, zonder duidelijke code en naam. Welke lessen er gegeven worden is in samenspraak vastgesteld. Het kan zomaar zijn dat je deze lessen nooit meer geeft.
Klik op de tab 'Onderdelen' (1) om de lijst met onderdelen (2) te tonen.
In dit geval heb je maar één onderdeel. Bestaat de opleiding uit meerdere onderdelen? Klik dan op de knop 'Koppel'.
Wil je zelf de inhoud van de lessen vastleggen, zoek (1) en selecteer (2) dan hetzelfde onderdeel. Geef aan hoeveel onderdelen er toegevoegd moeten worden (3). Klik op de knop 'Toevoegen' (4).
Tip: de namen van de onderdelen kun je het makkelijkst aanpassen als je de opleiding, gestempeld via deze aanvraag, gaat plannen.

Stempel de opleiding(en):
Heb je opdracht gekregen dan maak je via de aanvraag een of meerdere de opleidingen. Dit doe je via tab 'Onderdelen'.
Selecteer je alle onderdelen? Dan kun je één opleiding stempelen via de knop 'Maak opleiding'.
Heb je niet alle onderdelen geselecteerd? Dan kun je daar een eerste opleiding mee stempelen via de knop 'Maak opleiding'.
Klik je nogmaals op 'Maak opleiding' dan kun je de overige onderdelen selecteren en daarmee een nieuwe opleiding stempelen.

Handig als je opdracht hebt gekregen voor twee opleidingen die in één keer gefactureerd moeten worden.
Naast de knop 'Maak opleiding' vind je een link naar de opleiding. Klik op deze link om de opleiding te openen en te plannen. Bij het stempelen van de opleiding worden de opleidingsvragen (het aantal bekende of onbekende personen die je aan de aanvraag hebt toegevoegd) als deelnemers automatisch ingeschreven.
Keer je terug naar tab 'Algemeen' in de aanvraag dan zie je dat deze aanvraag gelinkt is aan twee opleidingen.
Omdat automatisch de opleidingsvragen zijn verwerkt, zijn ingepland, krijgt de aanvraag ook deze status.
Ook de onderdelen gekoppeld aan de aanvraag krijgen deze status.
Dat hier de status wordt getoond is handig omdat je in één oogopslag ziet welke onderdelen nog niet zijn ingepland (gekoppeld aan een opleiding).
Ga je nog iets dieper graven in de aanvraag? Via de tab 'Opleidingsvragen' kun je een opleidingsvraag openen. In de tab 'Vraagonderdelen' van deze opleidingsvraag zie je op welke oplkeidingen de persoon is ingeschreven.