Maak je gebruik van veel evaluatievraag templates verdeeld over verschillende cursussen of cursusgroepen? Maak dan gebruik van evaluatievraag categorieën. Een evaluatievraag categorie kun je gebruiken om een evaluatievraag te hergebruiken en bij het samenstellen van een evaluatie kun je hiermee makkelijk de vragen op zoeken en toevoegen. Het is niet verplicht om gebruik te maken van categorieën. Je kunt een evaluatievraag categorie maken, een bestaande wijzigen of een evaluatievraag categorie verwijderen.

Nieuw:
Klik in menu-groep 'Werkproces' (1) op de drie puntjes bij menu-item 'Evaluatie-template' (2).
Klik vervolgens op menu-item 'Categorie evaluatievraag'.
Maak een categorie aan door te klikken op de knop ‘Nieuw’.
Vul de naam (1) in en klik op ‘Opslaan & terug’ (2).

Wijzigen:

Om de naam van de evaluatievraag categorie te wijzigen, klik je op de naam om het dossier te openen.
Klik op de knop 'Bewerken'.
  1. Pas de naam aan.
  2. Klik op 'Opslaan & Terug' of
  3. 'Annuleer' om de wijzigen niet door te voeren.

Verwijderen:

Heb je de evaluatievraag categorie geopend, klik dan op 'Bewerken'.
Klik vervolgens op de knop ‘Verwijder’ en ‘Ok’.
Let op: je kunt de evaluatievraag categorie niet verwijderen wanneer deze gekoppeld is aan één of meerdere evaluatievraag templates. Je krijgt dan volgende foutmelding:
Klik nogmaals op 'Bewerken' en selecteer inactief en 'Opslaan & Terug'.
Let op: de evaluatievraag categorie is nu niet meer zichtbaar in de zoeklijst maar zie je nog wel terug in een evaluatievraag template. Wil je met de evaluatievraag categorie zoeken dan kun je deze alleen als zoekcriterium selecteren als je zoekt op inactieve categorieën.