Een gedeelte of de gehele factuur moet gecrediteerd worden. Lees in dit artikel hoe je dit het beste kunt doen.

Factuur op rekening, volledig crediteren:
Open de aanvraag.
Methode 1:
Heb je een factuurnummer? Vul deze dan in, in het centrale zoekvenster (1) en klik op 'Factuur zoeken' (2).

Open de factuur door op het 'nummer - debiteurnaam' te klikken.

Scroll naar benenden tot dat je het veld 'Koppeling(en)' ziet en klik daar op het aanvraagnummer om de aanvraag te openen.

Methode 2:
Heb je een aanvraagnummer? Vul deze dan in, in het centrale zoekvenster (1) en klik op 'Aanvraag zoeken' (2).

Open de aanvraag door op het 'nummer - debiteurnaam' te klikken.

In de aanvraag ga je naar de tab 'Orderregels'.
Klik op de naam van de orderregel die je wilt crediteren en klik dan op de knop 'Bewerken'.
Pas het aantal aan naar het aantal dat gecrediteerd moet worden. In dit voorbeeld mag de gehele orderregel gecrediteerd worden en vul je dus '0' in. Het verschil tussen 0 en 1 in aantal is voor Coachview nu -1.

Heb je het aantal gewijzigd? Klik dan op de knop 'Opslaan & Terug' om de wijzigingen te bewaren.

iDeal betaling / gedeeltelijke creditering:
Open de aanvraag (zie hierboven) en ga naar de tab 'Orderregels'.
Klik op de knop 'Toevoegen' om een nieuwe orderregel toe te voegen.
Het pop-up venster 'Verkoopregel-template > zoeken' wordt geopend. Selecteer een verkoopregel-template, let daarbij op dat het grootboeknummer/kostenplaats overeenkomt met de orderregel die is gefactureerd, en klik op de knop 'Toevoegen'.
Klik op de naam van de zojuist toegevoegde orderregel om deze te openen en klik op de knop 'Bewerken'.
Vul bij 'stuksprijs' het bedrag in dat gecrediteerd moet worden. Let op: dit moet een negatief bedrag zijn. Je hebt ook nog de mogelijkheid om de deebiteur, BTW, kostenplaats en de grootboekrekening aan te passen.
Klik op de knop 'Opslaan'& Terug' om de wijziging(en) op te slaan.

Factureren:
Klik op de tab 'Facturen' om een nieuwe factuur aan te maken.
Klik op de knop 'Nieuw', 'Volgende' en 'Maak factuur'. Je hebt nu een conceptfactuur met een negatief bedrag gemaakt.
Selecteer de conceptfactuur door deze aan te vinken (1) en selecteer de optie 'Definitief maken en verzenden' (2).
Selecteer verzendwijze 'E-mail' (1) en vervang de de documenttemplate voor de begeleidende e-mail (2) door die voor de begeleidende e-mail crediteren. Vervang de factuurbijlage (3) door die voor de factuurbijlage crediteren.
Klik op 'Print/verzend definitieve facturen' en op 'Ja' in het pop-upvenster 'Vraag'.

Meer weten over het factureren via de aanvraag? Lees dan dit artikel.