Wil je weten hoe bezoekers jouw portaal navigeren, of welke opleidingen het beste worden bekeken maar niet worden gekocht? Dan kan Google Analytics een uitkomst zijn. Door deze tracker op je het opleidingsportaal te installeren, krijg je meteen meer inzicht in wie je bezoekers zijn en hoe ze door jouw opleidingsaanbod navigeren.

Let op: installatie opleidingsportaal moet uitgevoerd worden door onze supportafdeling. Maak hiervoor een ticket aan. Geef aan voor welk opleidingsportaal dit geldt en welke van de 2 onderstaande methodes je wilt doorvoeren. Geef aan welke pagina's van het opleidingsportaal gemeten moeten worden. Wil je meer informatie? Geef dat dan aan in de ticket.

Wil je andere tags van derden toevoegen, zoals Hotjar, Linkedin adverteren, Facebook adverteren, Google ads etc.? Vermeld dit dan in de ticket.

Installeren van Google analytics kan op 2 manieren:
  1. Door de Google analytics tacking ID (stukje code) te installeren. De voordelen hiervan zijn dat het relatief makkelijk is en dat het weinig inspanning vraagt. Wil je echter in de toekomst andere tools aansluiten? Dan ligt optie 2 voor de hand.
  2. Installatie via Google Tagmanager: Hierbij moet je ook een stuk code installeren op je website, maar vanaf dat moment kan je altijd nieuwe tools aansluiten of verwijderen, zonder in de achterkant van het portaal in te moeten loggen. Wij bevelen deze optie aan, aangezien je dan altijd de controle hebt over wat je wel en niet installeert.