UBL (Universal Business Language) is een standaard voor het elektronisch factureren (eFactureren) ontwikkeld door OASIS. UBL versie 2.0 is door de Nederlandse en Belgische overheid gekozen als standaard formaat voor eFacturatie. Facturen worden digitaal verstuurd en digitaal ingelezen. Hierdoor heb je 100% zekerheid dat de factuurgegevens automatisch en foutloos in de boekhouding worden verwerkt. eFacturatie betekent dat er naast een pdf-versie van de factuur ook een XML-bestand in UBL formaat wordt verstuurd. Ga je een factuur definitief maken en versturen? Dan heeft Coachview er nu voor gekozen om twee bijlages mee te sturen. Dit is de factuur als pdf en de factuur als XML-betand. Een automatische koppeling met verschillende bestaande platformen is in onderzoek. Elk platform heeft namelijk zijn eigen eisen.

Wel of niet meesturen van een UBL bestand:

Wil je alleen de pdf-bijlage en niet het UBL-bestand meesturen? Dan kun je dit op de volgende manier uitzetten:

1. Klik in menu-groep 'Instellingen' op menu-item 'Applicatie'.
  2. Ga naar het panel 'Factuur verzenden/printen'.
  3. Vink de optie 'Stuur UBL factuur bijlage' uit.
Tijdens het factureren kun je alsnog bepalen of het XML-bestand meegestuurd moet worden.
Handmatig factureren:
Heb je de conceptfactuur gemaakt en kies je voor de optie 'Definitief maken en verzenden'? Dan heb je nog een mogelijkheid op de optie 'Voeg UBL bijlage toe' voor deze factuur te activeren.
Automatisch factureren:
In de actietemplate kun je bepalen of er een UBL bijlage meegestuurd moet worden. Deze vind je in het panel 'Proces'.

Eigen bedrijfsgegeven.

Wordt een UBL bijlage meegestuurd dan moet je jouw eigen bedrijfsgegevens in de opties vastleggen. Via menu-groep 'Inistellingen' en menu-item 'Applicatie' worden de opties geopend. Ga naar panel 'Eigen bedrijfsgegevens' en vul de gegevens in.

UBL inhoud als XML bestand downloaden:
Er zijn twee mogelijkheden om zelf het XML-bestand van een factuur te downloaden.
  1. Open de factuur.
  2. Ga naar tab ‘Algemeen’.
  3. En klik op ‘download’.
  4. Het XML-bestand word op jouw pc in de downloaddirectory klaargezet.