eConnect (eVerbinding) maakt het mogelijk om een factuur met een vaste structuur elektronisch te versturen en automatisch te verwerken. In Coachview zijn een aantal aanpassing nodig. Hierover lees je meer in dit artikel.
Bedrijfsidentificatienummer:
In het bedrijfsdossier van jouw debiteur moet het bedrijfsidentificatienummer worden geregistreerd. Op basis van dit nummer wordt automatisch het PeppolId opgehaald en geregistreerd in het debiteurendossier.

Het vastleggen van het bedrijfsidentificatienummer doe je als volgt.

Open het bedrijfsdossier en ga naar tab 'Algemeen'.
Klik op de knop 'Bewerken'.
Vul het BIN (bedrijfsidentificatienummer) in. Deze vindt je helemaal onderaan het scherm.
Selecteer het BIN-type. Voor de meeste bedrijven in Nederland zal dit het Kvk (Kamer van Koophandel) zijn.
Heb je een ICD code? Selecteer dan BIN-type 'Anders, nl..'. De eConnect integratie heeft de ICD-code nodig voor het ophalen van het PeppolId.
Er wordt een nieuw veld toegevoegd waarin je de ICD code vastlegt.

Is het service center ingericht en geactiveerd dan wordt er automatisch een actietemplate 'Koppeling webhook verwerken' aangemaakt. Telkens als een factuur op definitief gezet wordt en wordt verzonden wordt er een actie gestempeld die de eConnectie verzorgt. Heb je een verkeerde KvK nummer ingevoerd of BIN-type gekozen, dan volgt volgende foutmelding.

Vrij veld PeppolId.

In het debiteurendossier moet een vrij veld aangemaakt worden waar het PeppolId automatisch na ophalen wordt geregistreerd. Wil je weten hoe je een vrij veld aanmaakt? Lees dan hier meer.

Het veld "PeppolId" kan op twee manieren gevuld worden, namelijk:

1. Je vult handmatig zelf het veld in bij de debiteur.
  2. Je vult het bedrijfsidentificatieveld bij het bedrijf in. Bij de eerste verbinding met eVerbinding wordt het vrije veld automatisch gevuld.

Verzendwijze debiteur aanpassen:
Per debiteur kun je aangeven wat de verzendwijze van de factuur is.
  1. Onbekend, bij het handmatig verzenden van de factuur geef je aan hoe.
  2. E-mail.
  3. Print.
  4. E-facturatie.
Open het debiteurendossier en selecteer bij verzendwijze facturen 'E-facturatie'. Vergeet niet op 'Opslaan' te klikken.

LET OP!
De verzendwijze E-facturatie is alleen zichtbaar wanneer de koppeling met Peppol (eVerbinding) geactiveerd is!

Wil je met eConnect de koppeling maken tussen Coachview en Peppol? Neem dan contact op met onze supportafdeling.