Wordt een deelnemer op een e-learning onderdeel in Coachview.net in- of uitgeschreven? Dan wordt er door Coachview een automatische actie uitgevoerd. Het kan zijn dat deze actie niet uitgevoerd kan worden en wordt afgekeurd. Hieronder vind je de meest voorkomende meldingen.

Melding:Oplossing:
Deelnemer (Peter TestPeter) kon niet ingeschreven worden in Moodle Workplace. Feedback: Inschrijven: AssignUsersToTenant is niet uitgevoerd omdat daarvoor de Userid (=0) en ook de TenantId (=1) gevuld moeten zijn. core_user_create_users: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<EXCEPTION class="invalid_parameter_exception">

<ERRORCODE>invalidparameter</ERRORCODE>

<MESSAGE>Ongeldige parameterwaarde gevonden

</MESSAGE>

</EXCEPTION>

De deelnemer is in Moodle al (handmatig) aangemaakt: het 'Persoonsid' of het 'Externid' van Coachview komt echter niet overeen met het 'ID number' van Moodle. Hierdoor mist in Moodle bij het betreffende gebruikersaccount de koppeling naar het juiste Coachview persoonsdossier.
Afhankelijk van de Coachview instelling 'Unieke id' bij de koppeling (ExternId of PersoonsId) moet het veld 'ID number' in Moodle handmatig gevuld worden met het  'ExternId' danwel 'PersoonsId' zoals te vinden in Coachview bij het persoonsdossier van de deelnemer.
Deelnemer (Peter TestPeter) kon niet ingeschreven worden in Moodle Workplace. Feedback: enrol_manual_enrol_users: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<EXCEPTION class="moodle_exception">

<ERRORCODE>wsusercannotassign</ERRORCODE>

<MESSAGE>Je hebt geen toestemming om deze rol (5) toe te wijzen aan deze gebruiker (79) in deze cursus (3).</MESSAGE>

</EXCEPTION>

In het Service Center is voor Moodle Workplace de 'student roleid' niet juist ingevuld. Standaard is deze 9.