In Coachview zijn documenten te onderscheiden in interne- en externe documenten en documenten die bewaard worden in de cloud (OneDrive). Een overzicht van alle documenten vind je via menu-groep 'Communicatie' en menu-item 'Document' of in de betreffende documententab behorende bij een geopend dossier.

Documenttypen in Coachview:
Verstuur je mails via automatische acties maar heb je af en toe de behoefte om een persoonlijk e-mail of e-mails te sturen of moet er geprint worden vanuit bijvoorbeeld een opleiding? Dan kan dat op twee manieren.
  1. Met behulp van een documenttemplate maak je één document en e-mail of print je deze.
  2. Met behulp van een mailing en een documenttemplate mail of print je een of meerdere documenten tegelijkertijd.
1. Interne documenten: Een intern document kun je zelf aanmaken of worden door een automatische actie automatisch aangemaakt. Daarvoor gebruik je een document template. Deze zorgt ervoor dat jouw document een uniforme uitstraling, volgens jouw eigen huisstijl, krijgt. Met behulp van samenvoegcodes worden gegevens uit Coachview automatisch samengevoegd. Het document dat gemaakt wordt kan (automatisch) ge-e-maild of handmatig geprint worden en worden getoond in het dossier van bijvoorbeeld een opleiding, deelnemer, docent, aanvraag, persoon of bedrijf.
2. Externe documenten: Zijn buiten Coachview gemaakt en kun je uploaden. De bestanden worden op de server van Coachview opgeslagen. Wil je ze bewerken? Dan moet je het document downloaden, bewerken en weer uploaden.
3. Cloud documenten: Zijn buiten Coachview gemaakt maar worden gelinkt en niet geüpload en bewaard op de server van Coachview. Bewerken gebeurd dus buiten Coachview. In Coachview heb je direct, zonder dat je daar handelingen voor hoeft te verrichten, de meest recente versie.