Om de bij een opleiding behorende kosten te registreren, kunnen inkoopregels aan de opleidingssoort toegevoegd worden. Stel dat je bij een opleiding de volgende kosten wilt registreren: de inhuur van de docent en het lesmateriaal dat je aan de deelnemers verstrekt. Voor elk van deze punten maak je dan een aparte inkoopregel aan bij de opleidingssoort.

Zo doe je dat:
Open de opleidingssoort via menu-groep 'Werkproces' en menu-item 'Opleidingssoort' door in de lijst op de naam van de opleidingssoort te klikken.
Klik in de opleidingssoort op de tab 'Inkoopregels'.
Klik op de knop 'Toevoegen'.
Er wordt een pop-up met inkoopregel-templates geopend.
  1. Zoek met behulp van de naam of via 'meer...' naar de inkoopregel-templates.
  2. Selecteer een of meerdere verkoopregeltemplates door deze aan te vinken.
  3. Wil je meerdere verkoopregels tegelijkertijd toevoegen? Verhoog dan het aantal.
  4. Klik op 'Toevoegen'.
In de lijst met inkoopregels kun je:
Een of meerdere inkoopregels verwijderen door op de 'Bewerken' knop te klikken.
  1. Selecteer een of meerdere inkoopregels.
  2. Klik op 'Verwijder' en 'OK' of
  3. Klik op 'Annuleer' als je deze niet wilt verwijderen.
Let op: een inkoopregel kun je niet meer verwijderen als deze al is toegevoegd aan een opleiding. Zet in dit geval de inkoopregel op inactief.
Heb je een verkoopregel toegevoegd dan kun je deze wijzigen. Je wijzigt alleen de verkoopregel die is toegevoegd aan de opleidingssoort. Klik op de naam en klik op de knop 'Bewerken'. De kosten vul je bij 'Stuksprijs' in. Daarmee wordt ook het bedrag automatisch bepaald. Druk op 'Opslaan & Terug'.