Een medewerker meldt zich zelf aan via de website en wordt door de backoffice ingeschreven in de opleiding. Er moet echter nog akkoord op deelname verleend worden door de leidinggevende. Hoe je dit instelt lees je in dit artikel.
Proces:
Let op:
  1. Autorisatie wordt ingesteld op de opleidingsvraag.
  2. In het persoonsdossier van de medewerker moet de leidinggevende zijn toegevoegd.
  3. Opleidingsvragen die al zijn aangemaakt en nog niet zijn afgerond, hoeven niet opnieuw geautoriseerd te worden

Inrichten autorisatie:
Om gebruik te kunnen maken van deze autorisatie stel je via menu 'Instellingen' en menu-item 'Applicatie' de volgende opties in. Scroll naar beneden tot dat je panel 'Opleidingsvraag' ziet.
Pas de volgende opties aan om het autorisatie proces in te stellen:
  1. 'OpleidingsvraagAutorisatieGebruiken': vink deze optie aan.
  2. 'OpleidingsvraagAutorisatieLogo': heb je een afbeelding / logo in Coachview geüpload? Vul hier de naam in. Uploaden van een afbeelding doe je via menu-groep 'Werkproces' en menu-item 'Document-template'. Klik op de drie puntjes en menu-item 'Afbeeldingen'.

Stel per opleidingssoort de autorisatie voor leidinggevende als volgt in
  1. Selecteer en open de opleidingssoort.
  2. Vink in tab 'Algemeen' de keuze 'Leidinggevende' aan bij veld 'Autorisatie':
  3. Klik op de knop 'Opslaan'..

Autorisatie verlenen door leidinggevende:
In de e-mail die de leidinggevende ontvangt is een link geplaatst. Klikt de leidinggevende op deze link? Dan wordt het klantportaal geopend waarop de inschrijving goed- of afgekeurd kan worden.
Klik op de link om het klantportaal te openen
  1. Gegevens over de inschrijving.
  2. Geef 'akkoord' of 'niet-akkoord'.
  3. Geef een toelichting, deze is verplicht bij een niet akkoord.
  4. Klik op het i'tje om het lesrooster te openen.
  5. Klik op 'Verzenden'.
Wordt op 'Verzenden' geklikt? Dan wordt deze direct geregistreerd in Coachview. Deleidinggevende kan zijn keuze 'akkoord' of 'niet-akkoord' via het klantportaal niet meer aanpassen.
In Coachview zie je dit als volgt terug (opleiding -> tab deelnemers, kolommen autorisatie toegevoegd).
Voor de deelnemer Bos is Pietersen de leidinggevende.
Akkoord:
Geen akkoord:

In welke taal wordt het klantportaal getoond.
Dat is afhankelijk van de instelling van de browser die door de leidinggevende is geopend. Staat bijvoorbeeld in de browser Engels als eerste taal ingesteld dan wordt het klantportaal in het Engels getoond. Staat als eerste Nederlands? Dan wordt het klantportaal in het Nederlands getoond. Staat Italiaans als eerste taal ingesteld en Engels als tweede taal dan wordt het klantportaal in het Engels getoond. Alleen de door Coachview ondersteunde talen worden gebruikt.

Let op: in zowel Chrome als FireFox gaat het om de preferred / voorkeur-taal en niet de taal die bovenaan in de settings staat. Dit is namelijk de taal waarin de browser zelf getoond wordt.