In Coachview bepaal je of een locatie niet beschikbaar is in verband met vakantie, renovatie, vergaderingen etc. Wil je vakantieperiodes of verlofdagen bijhouden? Dan doe je dat via de tab 'Niet-beschikbaarheid'. Open daarvoor eerst de locatie. Het is mogelijk om een nieuwe periode in te geven, of een periode te wijzigen of te verwijderen.

Niet-beschikbaarheid:
Open via menu-groep 'Relaties' en menu-item 'Locatie' het zoekscherm met locaties.

Let op: hier zijn alleen de 'standaard' locaties zichtbaar.
Klik op de naam van de locatie om het dossier te openen
Klik op de tab 'Niet-beschikbaarheid'(1) en klik daar op de knop 'Nieuw' (2).
Vul een naam in die makkelijk is te herkennen. De naam is verplicht.
Selecteer, indien van toepassing, een datum van en datum tot en met. Dit is de periode waarop de locatie niet beschikbaar is.
Selecteer, indien van toepassing, een specifieke weekdag waarop de locatie nooit ingepland mag worden.
Vul, indien van toepassing, een tijd van en tijd tot en met in.
Wil je meer informatie over deze niet beschikbaarheid? Klik dan 'Vul opmerking in'. Vergeet niet voordat je opmerkingen plaatst op ctrl-enter te klikken.

Klik op:
  1.  'Opslaan' om de niet beschikbaarheid op te slaan of
  2.   'Opslaan & Terug' om te bewaren en terug te keren naar het vorige scherm.
Zijn er al onderdelen gepland en heb je zojuist aangegeven dat de locatie in deze periode niet beschikbaar is? Dan krijg je een melding. Daarbij wordt ook aangegeven over welke onderdelen het gaat. Natuurlijk kun je deze waarschuwing negeren door nogmaals op ‘Opslaan’ te klikken.

Voorbeelden:

De locatie is vanwege een renovatie gesloten van 'datum van 5 augustus tot en met 7 augustus 2024.
Voorbeeld planningsmelding bij plannen locatie:
Voorbeeld controleer planning:

In heel 2024 kan de locatie niet gepland worden op een vrijdag. De datum van en datum tot en met beslaan het hele jaar en als weekdag is de vrijdag in gevuld.

In de maand september is de locatie bezet op elke woensdag tussen 9 en 12 uur.

Tip:Periodes waarin geen les geven kan worden, worden als niet beschikbaar getoond in de planningsmodule

Via de menu-groep ‘Plannen’ en menu-item ‘Niet-beschikbaarheid’ haal je een overzicht op van alle al ingevoerde niet beschikbare periodes. Algemene periodes zoals zomer- en kerstvakantie, periodes waarop de docent geen les kan geven of periodes waarop een locatie niet beschikbaar is.eriodes waarin geen les geven kan worden, worden als niet beschikbaar getoond in de planningsmodule.