In verschillende notitie velden van de opleidingssoort (doel, doelgroep, vooropleiding, omschrijving en opmerking) kun je informatie vastleggen waarmee je de opmaak verzorgt van een e-mail (documenttemplate) of opleidingsportaal. Onderstaande geldt ook voor de tekst (opmerkingen) velden die je in de verschillende dossiers kunt vinden.

Linkje openen webpagina:
Voorbeeld linkje:
[url _blank http://www.coachview.netBezoek Coachview.net voor meer informatie]
url _blankDe webpagina wordt op een apart tabblad geopend.
Let op: tussen url en _blank moet een spatie.
http://www.coachview.netDit is de link die geopend moet worden.
Bezoek Coachview.net voor meer informatieDit is de tekst die zichtbaar wordt op het opleidingsportaal.
Als daar op geklikt wordt de webpagina geopend.
Let op: begin en eindig met de blokhaken [ ]

Linkje openen PDF:
Voorbeeld linkje:
[url _blank http://coachview.opleidingsportaal.nl/portals/50/Route.pdfKlik hier voor meer informatie]
url _blankDe webpagina wordt op een apart tabblad geopend.
Let op: tussen url en _blank moet een spatie.
http://coachview.opleidingsportaal.nl/portals/50/Route.pdfDit is de PDF die geopend moet worden. Geen spaties in de naam plaatsen, gebruik daarvoor bijvoorbeeld ‘_’.
Klik hier voor meer informatieDit is de tekst die zichtbaar wordt op het opleidingsportaal.
Als daar op geklikt wordt de PDF geopend.

Opmaakmogelijkheden:
<h1>Hoofdstuk</h1>Headertekst.
<b>Vet</b>Tekst wordt op het opleidingsportaal vet weergegeven.
<i>Schuin</i>Tekst wordt schuin op het opleidingsportaal weergegeven.
<u>Onderstreept</u>Dit is niet mogelijk!
Ook de zogenaamde bullets zijn mogelijk. Je kunt deze eerst maken in MS-Word en dan plakken in een notitie veld. De soms lange tabafstand tussen bullet en tekst kun je wijzigen in een spatie.

Lijsten:
WIl je een lijst tonen? Dan kan dat op onderstaande manieren:
HTML code voor een ongeordende lijst:Weergave:
<ul>
    <li>Appel</li>
    <li>Banaan</li>
    <li>Peer</li>
</ul>

• Appel
  • Banaan
  • Peer
HTML code voor een geordende lijst:Weergave:
<ol>
    <li>Appel</li>
    <li>Banaan</li>
    <li>Peer</li>
</ol>

1. Appel
  2. Banaan
  3. Peer

Toegestane tekens:
Niet alle tekens zijn toegestaan ivm. beveiliging.
Meer weten? Lees hier welke tekens wel zijn toegestaan.