Btw is de belasting die je betaalt over jouw omzet. Je berekent de btw in de prijs voor jouw diensten. Per maand, kwartaal of jaar doe je aangifte, en betaal je de btw. Btw die je zelf betaald hebt over zakelijke kosten mag je aftrekken. De BTW tarieven zijn door Coachview al standaard voor je ingevuld met de percentages 0, 9, en 21%. Je kunt deze zelf wijzigen, verwijderen, of nieuwe BTW tarieven toevoegen.

Waar moet je op letten?
Is Coachview gekoppeld aan jouw boekhoudsysteem? Dan moeten de codes voor de verschillende BTW tarieven uit jouw boekhoudsysteem overeenkomen met de codes in Coachview. Hieronder zie je een voorbeeld.

Waar gebruik je een BTW tarief?
Een BTW tarief gebruik je bij een verkoop- en inkoopregel.
  1. Bepaal jouw omzet: de verkoopregel wordt gebruikt om de prijs en eventuele kortingen voor een bepaalde opleiding te bepalen. De verkoopregel wordt bij het factureren omgezet naar een factuurregel.
  2. Bepaal jouw kosten: de inkoopregel wordt gebruikt om jouw kosten die gemaakt moeten worden bij een opleiding vast te leggen. Inkoopregels worden per crediteur gegroepeerd naar een inkooporder.

Vastleggen van BTW tarieven:
Dit doe je via menu-groep 'Werkproces' (1). Klik op de drie puntjes in menu-item 'Verkoopregel-template' (2) en klik op menu-item 'Btw-tarief' (3).
Klik op de knop 'Nieuw' en vul de volgende gegevens in.
Code:Een korte code.
Let op: koppel je Coachview aan jouw boekhoudsysteem, neem dan de juiste codes uit het boekhoudsysteem over.
Naam:De naam, bijvoorbeeld 21%
Percentage:Dit is een waarde tussen 0 en 1.
Voor 21% vul je 0,21 in.
Grootboekrekening: Hier kun je een grootboekrekening voor de BTW-tarief selecteren. Standaard heb je al de keuze uit twee grootboekrekeningen. Mocht je er meer nodig hebben dan kun je dat doen door op het plusje te klikken, of via de functie 'Grootboekrekening'.
Let op: koppel je Coachview aan jouw boekhoudsysteem, neem dan de juiste codes uit het boekhoudsysteem over.
  1. Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om het BTW tarief te bewaren.
  2. Klik op 'Bewerken' en 'Verwijder' om het BTW tarief te verwijderen. Lukt dit niet omdat het tarief al gebruikt is? Vink 'Inactief' aan