Het doorsturen van een deelnemer naar PE Online wordt automatisch geregeld met behulp van een actie template.

Je kunt daarvoor een actie template met datagroep 'OpleidingsVraag' of 'OpleidingsVraagOnderdeel' gebruiken.

• OpleidingsVraag: de deelnemer heeft de opleiding goed doorlopen.
  • OpleidingsVraagOnderdeel: de deelnemer heeft een onderdeel van een opleiding gevolgd.

Er zijn vier varianten waarmee een deelnemer doorgestuurd kan worden, per variant kan een actie templates met de datagroep wel of niet ingezet worden:
VariantOpleidingsVraagOpleidingsVraagOnderdeel
Cursus met fysieke bijeenkomsten (klassikaal), accreditatie per bijeenkomst.NeeJa
E-learning.JaJa
Expertisegroepen.Niet ondersteundNiet ondersteund
Cursus met fysieke bijeenkomsten (klassikaal), accreditatie voor totaal.JaNee

Zo maak je deze actie template:
Via functiegroep 'Template' en functie 'Actie template' maak je een nieuwe actie template aan.

Wil je dat Coachview.net de actie maakt en uitvoert, vul dan de volgend gegevens in:

• Naam: bijvoorbeeld 'Deelnemer naar PE Online [Opleiding:Naam] - [Persoon:NaamVolledig]'.
  • Datagroep: selecteer 'OpleidingsVraag'.
  • Uitvoering: selecteer de optie 'Automatisch (op stardatum/tijd)'.
  • Proces: selecteer 'Deelnemer naar PE-Online versturen'.

Sla de gegevens op en vul achtereenvolgens in:
  • Cursustype: zie hierboven in de tabel.
  • OrgId: het ID van de beroepsorganisatie | zie hier.
  • Vrijveld Persoon: kies uit de lijst het vrije veld dat de door jouw gekozen beroepsorganisatie gebruikt | zie hier.
  • Gebeurtenis: selecteer 'Opleidingsvraag is aangemaakt'.
  • Start- en einddatum: vul bijvoorbeeld '1 We(e)k(en) na Einddatum opleidingsvraag' in.
  • Tijd: vul bijvoorbeeld '17:00' in als je wilt dat de actie om 17:00 uur wordt uitgevoerd.
  • Actie aanmaken: selecteer de optie 'Altijd'.
  • Eigenaar: niet invullen.
  • Koppelingen: selecteer de optie 'Persoon', 'Aanvraag', en 'Bedrijf' aan.

Sla je de gegevens op en open je daarna de actie template dan zijn er een aantal opties bijgekomen:

• Status: de optie 'Alle' wordt standaard aangezet, maar je kunt ook kiezen voor 'Uitgevoerd' of een andere opleidingsstatus.
  • Categorie persoon: (optioneel) selecteer één persoonscategorie om ervoor te zorgen dat alleen personen worden doorgestuurd waar deze categorie in het persoonsdossier is toegevoegd.
  • Categorie bedrijf: (optioneel) selecteer één bedrijfscategorie om er voor te zorgen dat alleen personen worden doorgestuurd die gekoppeld zijn aan het bedrijf waar deze categorie is toegevoegd.
  • Opleidingsvraag akkoord: maak een keuze tussen 'n.v.t.' of 'ja' of 'nee'. Bij 'ja' moet de deelnemer voor elke verplicht onderdeel present of geslaagd zijn dus 100%!

Sla de gegevens op en voeg deze actie template via de tab 'Opleidingssoort' aan een of meerdere opleidingssoorten toe.

Let op: wil je gebruik maken van meerdere persoons- en/of bedrijfscategorieën dan moet je meerdere actie templates aanmaken.