Een deelnemer is ingeschreven op meer dan een opleiding. De deelnemer krijgt één uitnodiging met een lesprogramma voor alle opleidingen, en dus niet een uitnodiging per opleiding.

Wat gebeurt er?
Coachview bepaalt welke acties worden klaar gezet op basis van de opleidingssoort waarop een deelnemer is ingeschreven. Door te kiezen voor een actie- en documenttemplate op datagroep opleidingsvraag wordt er voor de deelnemer één actie klaargezet, zichtbaar in de opleidingsvraag en niet bij de opleidingen, voor het versturen van het lesprogramma.

Wat is er nodig?
  1. Opleidingssoort (A) met alle onderdelen die kunnen voorkomen in de opleidingssoorten (B1, B2 en B3) voor de verschillende opleidingen. Met de opleidingssoorten B1, B2 en B3 stempel je de opleidingen. Met opleidingssoort A schrijf je een persoon als deelnemer in, in de verschillende opleidingen.
  2. Een (automatische) actietemplate en bijbehorende documenttemplate met datagroep 'opleidingsvraag'. De actietemplate koppel je aan de opleidingssoort A, de opleidingssoort waarmee je de persoon als deelnemer inschrijft.

Opleidingssoorten A & B:
Met deze opleidingssoort (A) wordt de persoon als deelnemer in de verschillende opleidingen ingeschreven.
Opleidingssoort A (Leergang Bossche Bollen).
Met deze opleidingssoorten (B1, B2 en B3) worden de verschillende opleidingen gestempeld.
Zorg ervoor dat in tab 'Algemeen' opleidingssoort A als origineel wordt toegevoegd.
Opleidingssoort B1 (geschiedenis van de Bossche Bol).
Opleidingssoort B2 (Ingrediënten van de Bossche Bol).
Opleidingssoort B3 (Bossche Bollen proeven).
De geplande opleidingen.

Actie template:
Naam:Uitnodiging deelnemer voor meerdere opleidingen [Opleidingssoort:Naam] - [Persoon:NaamVolledig]

Let op: gebruik samenvoegcode [Opleidingssoort:Naam] zodat de naam van de leergang in de naam van de actie wordt getoond.
Uitvoering:Automatisch
Datagroep:Opleidingsvraag
Proces:Versturen E-mail
Gebeurtenis:Opleidingvraag is aangemaakt
E-mailtemplate:Documenttemplate met  dezelfde datagroep.
Timing:Moment en verloopt is 2 weken voor start opleiding.
Tijd: 09:00 (zodat de actie niet 's nachts wordt uitgevoerd).
Voorwaarde:
  1. Daarmee voorkom je dat de actie ook wordt uitgevoerd als de opleidingsvraag op de wachtlijst is geplaatst. Voer de actie alleen uit als de persoon is ingeschreven in een of meerdere opleidingen. In dit voorbeeld alle opleidingen B1, B2 en B3.
  2. Daarmee voorkom je dat de actie ook wordt uitgevoerd als de naam van de deelnemer niet bekend is, er hangt geen persoonsdossier aan de deelnemer.

Activeren:
De actie template koppel je aan opleidingssoort A.

Documenttemplate:
Let op:
  1. Gebruik samenvoegcode [OpleidingsSoort:Naam]  om als opleiding de leergang te vernoemen.
  2. Gebruik samenvoegcode [OpleidingsVraag:StartdatumOpleiding] om te bepalen op welke opleiding (gestempeld met B1, B2 en B3) de vroegste datum (startdatum) is genoteerd.

Inschrijven persoon:
Plaats de deelnemer op de wachtlijst met behulp van opleidingssoort A (Leergang). Dit doe je via het openen van het persoonsdossier. Klik op tab 'Opleidingsvragen' en klik op de knop 'Plaats op wachtlijst'.
Schrijf de deelnemer in op de drie opleidingen (B1, B2 en B3).
  1. Open de opleidingsvraag.
  2. Klik op tab 'Vraagonderdelen'.
  3. Klik op knop 'Wachtlijst inschrijven'.
  4. Klik op 'Inschrijven onderdelen'.
  1. Zorg dat 'Inclusief varianten' is geselecteerd.
  2. Selecteer de onderdelen waarvoor ingeschreven moet worden.
  3. Klik op de knop 'Inschrijven'.
In de opleidingsvraag tab 'Acties' zie je de actie staan die de uitnodiging verstuurt.

De start- en einddatum van de actie is gerelateerd aan de de vroegste datum uit een de van drie opleidingen.

De uitnodiging ziet er als volgt uit.