In de mail, die met behulp van een (automatische) actie naar personen wordt gestuurd die voor bijvoorbeeld her-certificering in aanmerking komen, worden de toekomstig geplande opleidingen getoond. Daarmee kun je de mensen op de wachtlijst actiever vragen om een keuze te maken en motiveer je ze om snel in te schrijven.

INHOUDSOPGAVE

Hoe en wat:
Wat gebeurd er?
Als de e-mail samengesteld wordt, zorgt een filteroptie dat de geplande opleidingen getoond worden.

Voorwaarden, alleen opleidingen:
  1. Die gemaakt zijn met dezelfde opleidingssoort als de opleidingsvraag.
  2. Met de status 'Te starten' of 'Definitief'.
  3. Met een startdatum vanaf vandaag.

Wat is er nodig?
Een document template met datagroep 'Opleidingsvraag'. Een tabel met een herhaling van geplande opleidingen. In de samenvoegcode van de herhaling wordt de filteroptie toegevoegd. Met deze filter zorg je ervoor dat alleen opleidingen die voldoen aan de voorwaarden getoond worden.

Voorbeeld documenttemplate:
Het voorbeeld is gemaakt met behulp van documenteditor 3.0, datagroep 'Opleidingsvraag'. De geplande opleidingen worden met behulp van een lijst weergegeven.

Dit zijn de geplande opleidingen:
De opleiding met status 'Uitgevoerd' mag niet getoond worden. Gebruik filteroptie '\@ FILTER:gepland=true'.
  1. Heb je de documenttemplate al gemaakt? Open deze dan.
  2. Heb je de documenttemplate nog niet gemaakt? Klik op 'Nieuw' en selecteer 'Deelnemer bevestigen over inschrijving op wachtlijst [Opleiding:Naam] - [Persoon:NaamVolledig]' uit de voorbeeldenbibliotheek.
  3. Wijzig de naam van de documenttemplate in bijvoorbeeld '1e herinnering hercertificering sturen [OpleidingsSoort:Naam] - [Persoon:NaamVolledig]'.
De inhoud kan er zo uitzien:
  1. De naam van de opleidingssoort waarvoor het certificaat verloopt.
  2. De datum waarop het certificaat verloopt.
  3. De geplande opleidingen waarop ingeschreven kan worden.
De samenvoegcodes voor de lijst met opleidingen vind je op deze manier:
Vanuit map 'Opleidingsvraag' klik je op de map 'Opleidingssoort'.
Klik op map 'Opleiding van soort'. Dit is een map voor het herhalen van gegevens.
Selecteer een of meerdere samenvoegcodes.
In de tab 'Editor' (1) klik je op '<> HTML' (2) om de broncode te openen.

HTML broncode aanpassen:
Scroll in de broncode naar de tabel waarin de opleidingen worden weergegeven. Je kunt ook met behulp van 'ctrl-f' zoeken op '[OpleidingVanSoort]'.
Voeg aan samenvoegcode <!--[OpleidingVanSoort ]--> filteroptie \@ FILTER:gepland=true toe.
Let op: voor en na \@ moet je een spatie toevoegen.
Als je de broncode verlaat door op '||| Editor' te klikken dan is de filteroptie niet zichtbaar in de tabel.

Het resultaat:
Verstuur je de herinnering? Dan is dit het resultaat: