Een grootboekrekening is een verzameling van gelijke uitgaven- of inkomstenposten. De verzameling van alle grootboekrekening wordt het grootboek genoemd. Hiermee krijg je makkelijk inzicht in de financiële stromen in jouw bedrijf. Elke grootboekrekening krijgt een uniek rekeningnummer, en is van het type balansrekening of van het type winst en verliesrekening.

Coachview heeft standaard twee grootboekrekeningen voor je gemaakt, 1500 af te dragen BTW en 8000 Omzet. Wijzig, verwijder of voeg grootboekrekeningen zelf toe. Is Coachview gekoppeld aan jouw boekhoudsysteem? Dan moeten de grootboekrekeningen uit jouw boekhoudsysteem overeenkomen met de grootboekrekeningen in Coachview.

Een grootboekrekening gebruik je bij een verkoop- en inkoopregel en bij een BTW tarief.
  1. Bepaal jouw omzet: de verkoopregel wordt gebruikt om de prijs en eventuele kortingen voor een bepaalde opleiding te bepalen. De verkoopregel wordt bij het factureren omgezet naar een factuurregel.
  2. Bepaal jouw kosten: de inkoopregel wordt gebruikt om jouw kosten die gemaakt moeten worden bij een opleiding vast te leggen. Inkoopregels worden per crediteur gegroepeerd naar een inkooporder.

Vastleggen grootboekrekening:
  1. Dit doe je via menu-groep 'Werkproces'.
  2. Klik bij menu-item 'Verkoopregel-template' op de drie puntjes.
Klik op menu-item 'Grootboekrekening'.
Klik in het zoekscherm op de knop 'Nieuw'.
Bij het aanmaken van een grootboekrekening kies je allereerst het type. Vul de volgende gegevens in:
VeldnaamOmschrijvingVerplicht?
TypeKies uit:
  1. Balansrekening
  2. Winst- en verliesrekening
Ja
NummerGrootboekrekeningnummer.
Let op: koppel je Coachview aan jouw boekhoudsysteem dan moeten de grootboekrekeningen overeenkomen.
Ja
OmschrijvingUitleg over de grootboekrekening.Nee
Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om de grootboekrekening te bewaren.
Klik op 'Bewerken' en 'Verwijder' om deze te verwijderen. Lukt dit niet omdat deze al gebruikt is? Vink 'Inactief' aan.