Wil je bijhouden hoe een factuur betaald wordt? Maak dan gebruik van een of meerdere betaalwijzen.

Introductie:

Betaalwijzen kun je naar eigen inzicht aanmaken. Denk hierbij aan ‘Contant’, ‘Vooraf’, ‘iDeal’, ‘Overboeking’, 'Automatische incasso' etc.

Een betaalwijze kun je vastleggen per

1. Debiteur
  2. Aanvraag.
  3. Factuur.

Je kunt de betaalwijze kiezen uit een lijst. Selecteer je bij de debiteur een betaalwijze dan wordt deze automatisch op de factuur overgenomen.

Maak je gebruik van het opleidingsportaal en heb je een koppeling met een betaalprovider?
Dan wordt:
  1. bij het inschrijven de deelnemer direct doorgestuurd naar jouw betaalprovider om online te betalen.
  2. bij een correcte betaling de aanvraag en factuur automatisch verwerkt en verstuurd.

Instellen:
Klik in menu-groep 'Verkoop' (1) op menu-item 'Betaalwijze' (2).

Klik op de knop 'Nieuw' om een nieuwe betaalwijze in te richten.
Geef een unieke code en een herkenbare naam. Beide zijn verplicht.
Selecteer een type.
Heb je type 'Betaalprovider' gekozen en heb je via het service center een koppeling met een betaalprovider tot stand gebracht dan kun je deze hier selecteren.
Selecteer een factuurtemplate als je deze wilt gebruiken voor het versturen van de factuur als deze betaalwijze is geselecteerd.
Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om de betaalwijze te bewaren.

Wil je de betaalwijze aanpassen? Klik dan op de naam om deze te openen.
Klik op 'Bewerken':
  1. Pas aan en klik op 'Opslaan & Terug' of
  2. Kik op 'Verwijder' en 'OK' om de betaalwijze te verwijderen. Lukt dit niet omdat deze al in gebruik is? Vink dan 'Inactief' aan. Maar let op: is de betaalwijze ingesteld bij de debiteur dan blijft deze daar actief.