Het realiseren van de koppeling begint bij de inrichting van de opleidingssoort waarbij het onderdeel bepaalt welk examen een deelnemer kan volgen.

Lesvormen:
Welk lesvorm van toepassing is, leg je dus vast in het onderdeel dat bij de opleidingssoort hoort, en bepaalt dus de scholing:
  1. 'Klassikaal' dan wordt traditioneel klassikaal geschoold,
  2. 'E-learning / digitaal' dan wordt een te volgen examen aangeboden, en kun je in het onderdeel kiezen dat er gekoppeld moet worden met de Certwell omgeving.
    Let op: deze koppeling moet wel via het Service Center zijn ingericht in Coachview.

Voorbeeld:
In ons voorbeeld 'TCV- Training Coachview' wordt gebruik gemaakt van examenmogelijkheden'.
Bij de eerste training (= onderdeel) volgen de deelnemers een klassikale training, de daarop volgende week wordt een examen afgenomen via Certwell.Onderdeel 1:
  1. Lesvorm is klassikaal, er is een standaard 'tijd van' en 'tijd tot' ingevuld.
  2. Je verwacht dat de les ongeveer 7 uren gaat duren.
  3. Er is registratieplicht, je moet dus bij de opleiding voor dit onderdeel per deelnemer aangeven of deze aanwezig is geweest.

Onderdeel 2:
  1. Lesvorm is digitaal, er is een standaard 'tijd van' en 'tijd tot' ingevuld.
  2. Je verwacht dat het examen ongeveer 3 uur gaat duren.
  3. Er is registratieplicht en slagingsplicht, je moet dus bij de opleiding voor dit onderdeel per deelnemer aangeven of deze is geweest en of deze is geslaagd.
  4. De Certwell examencode is IRO-EXAMEN-A.

Examenresultaat:
Is de deelnemer geslaagd dan wordt het resultaat teruggestuurd naar Coachview. Het resultaat wordt vastgelegd in de resultaatdefinitie die is toegevoegd aan het onderdeel.

Maak het examen onderdeel:
Open de opleidingssoort en klik op de tab 'Onderdelen'.

Klik op de knop 'Nieuw' om een nieuw onderdeel aan te maken.
(A) Vul code / naam in en selecteer de (B) optie 'E-learning / digitaal' als lesvorm.
(C) Selecteer 'Certwell' uit de typelijst.
(D) Vul de examencode van Certwell in bij 'Code e-learning' in.

Let op: als je de opleiding plant dan wordt de datum van het onderdeel als examendatum doorgestuurd naar Certwell.